Kaupade lastimine ehk kauba peale laadimine suurenes käesoleva aasta kolme esimese kvartali jooksul 13% ehk 20,4 miljoni tonnini. Lastitud kaup moodustas sadamate kaubamahust veidi üle kahe kolmandiku. Lossimine ehk kauba laevalt maha laadimine kasvas aga eelmise aastaga võrreldes 3% võrra ehk 10,2 miljonile tonnini.

Statistikaameti analüütik Birgitta Ojamaa sõnul on kaubaveo mahu suurenemine võrreldes eelneva aasta sama kuuga olnud stabiilne kogu aasta jooksul. „Suurim oli kaubaveo maht juulis ja augustis, mil Eesti sadamate kaudu veeti kaupa ligi viiendiku võrra rohkem kui aasta varem. Siiski oli ka kuid, kui kas lastimine või lossimine võrreldes 2020. aastaga vähenes," lisas ta.

Esimeses kvartalis kasvas kaubamaht võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9% võrra, lastimine suurenes ligi viiendiku võrra ja lossimine vähenes 11% võrra. Teises kvartalis veeti 4% rohkem kaupa kui mullu, lastimine suurenes 11% ja lossimine vähenes 7% võrra. Kolmandas kvartalis suurenes kaubaveo maht aga 16%, lastimise maht kasvas 8% ja lossimise oma lausa 30% võrra.