Leedu konkurentsinõukogu kohustas Piletilevi Groupi esitama 10. detsembriks koondumise teate. Konkurentsiseadus näeb ette, et ettevõtted peavad teavitama konkurentsinõukogu kavandatavast tehingust ja hankima loa, kui nende viimase tehingueelse aasta tulu ületab seaduses sätestatud piire ehk kui koondumise osaliste brutotulu kokku ületab 20 miljon eurot. Lisaks, kui koondumises osaleja tulu ületab 2 miljonit eurot.

Alates 2020. aastast ei küündinud Tiketa tulud 2 miljoni euroni, seega ei olnud Piletilevi Group kohustatud kavandatavast koondumisest teatama ega konkurentsnõukogult luba hankima.

Leedu konkurentsinõukogu otsustas aga omal algatusel rakendada koondumise kontrolli menetlust, sest kahtlustati, et tehing võib tugevdada turgu valitsevat seisundit või piirata oluliselt konkurentsi Leedu piletimüügi valdkonnas. Piletilevi Groupile kuulub Leedu turul Bilietai ja nüüd ka suvel omandatud Tiketa piletimüügiplatvormid

Konkurentsinõukogu otsus ei kuulu kohtule edasikaebamisele.

Piletilevi Groupi Tiketa ostul esindanud advokaadibüroo COBALT juhtivpartner Irmantas Norkus sõnas: „COVID-19 pandeemia andis tugeva hoobi tervele piletimüügiga tegelevale valdkonnale, mis pani turuosalisi arusaadavalt kaaluma kõiki võimalusi, et hakkama saada. Tiketa otsustas, et nende jaoks on sobiv lahendus müümine. Seoses käibe drastilise vähenemisega ei vajanud tehing seekord konkurentsikontrolli, mis kiirendas tehingut oluliselt, kuna tavaliselt kaasneb Leedus sellega pikk ja tülikas menetlus. Meie kliendid olid õigel ajal õiges kohas piisavate vahenditega, et tehing läbi viia."

Piletilevi Groupi juht ja aktsionär Sven Nuutmann kinnitas, et ettevõte on järginud tehingu teostamisel kõiki seaduseid ning teeb Leedu konkurentsiametiga igakülgset koostööd.