Neljapäeval teatavad enda kvartalitulemused Nordecon, Merko Ehitus ja Baltic Horizon Fund ning reedel teatab tulemustest Enefit Green.

Kinnisvaraturg on praegu ülimalt edukas ning see peaks kajastuma ka ettevõtete finantsaruannetes, ütles Wallander. Merko Ehitus, Nordecon ja Baltic Horizon Fund tegelevad kõik kinnisvaraga ning Enlight Research ootab neilt kasumlikku kvartalit. Üllatus võib ees oodata aga Nordeconi investoreid.

Nordeconi teine kvartal oli analüütiku sõnul nõrgapoolne ning võrreldes aasta varasemaga langes ettevõte 479 000 euroga kahjumisse. Kolmandas kvartalis ootab Wallander ettevõttelt aga paremaid tulemusi, sest kinnisvaraettevõttel peaks olema praegusel turul peaaegu võimatu kahjumlik olla. Nordeconi käibeks ootab Enlight Researchi analüütik 84,1 miljonit eurot, mis on 4% suurune tõus võrreldes mulluse kvartaliga. Puhaskasumiks ootab analüüsimaja aga 0,2 miljonit eurot, mis on mulluse kolmanda kvartaliga võrreldes 1,3 miljonit eurot vähem.

Merko Ehituselt ootab Mattias Wallander järjekordselt tugevaid tulemusi. Kinnisvaraturul on korteritest puudus ning tänu sellele on tasuvus tema sõnul kõrge. Merko Ehituselt ootab analüüsimaja aastavõrdluses 8,6% suurust müügitulu kasvu ning puhaskasumi suuruseks prognoosib Enlight Research 5,6 miljonit eurot, mis oleks aastaga ligi 19% kasv.

LHV nooremanalüütiku Raido Tõnissoni sõnul ootab pank kõrgemat käibe ja kasumikasvu samuti Merko Ehituselt. "Korteriturul on kiiresti muutuva turusentimendi tõttu oodata suurt ebakindlust, kuid sellest hoolimata on tõenäoline, et viimaste kvartalite suurest nõudlusest ajendatuna alustab Merko uute korterite arendamist kiirendatud tempos," märkis analüütik. Tõnissoni sõnul on olemas ka risk, et arendusprojekti valmimise ajaks on turusentiment juba pöördunud, mis toob turul kaasa ülepakkumise.

Mõlemat, nii Merkot kui Nordeconi saavad tõenäoliselt mõjutama ka ehitustegevust mõjutavad riskid, sealhulgas tarneprobleemid ning ehitusmaterjalide kättesaadavus ja hind, ütles Tõnisson. "Kõigel sellel on Merko ja Nordeconi ehitustegevuse segmentidele kasumlikkusele negatiivne mõju," märkis analüütik.

Enefit Greenilt Wallander üllatusi ei oota. Aktsia kaupleb Enlight Researchi analüütiku poolt määratud õiglase väärtuse vahemikus, seega suuri hinnamuutusi oodata ei ole.

Tõnissoni sõnul näitavad kinnisvarafondi Baltic Horizon Fundi kuutulemused, et fond on käesoleva aasta esimese poole tagasilöögist taastunud ja saavutanud üldjoontes eelmise aasta sama perioodiga sarnase taseme. "Kaubanduskeskuste üürnikele antakse küll veel mõningasi üürisoodustusi, kuid nende allahindluste suurust on vähendatud. Kokkuvõttes jääb puhaskasum küll eelmise aasta sama perioodile alla, kuid tulud aastavõrdluses üsna stabiilseks," prognoosib LHV analüütik.