Automüügi tarkvaraga tegelev Modera teatas teisipäeval, et on sõlminud edasimüüja lepingu India ettevõttega Smart Auto Systems, kes saab toodet edasi müüa Indias, Pärsia lahe piirkonnas ja Aafrika riikides.

“See edasimüüja leping avab meie jaoks uue suure piirkonna, mis aitab ellu viia meie ambitsioonikaid kasvuplaane. Arvestades uue koostööpartneri meeskonda ning omanikeringi, näeme selles partneris suurt potentsiaali nende esindatavatel turgudel, “ ütles Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg.

Uudis lennutas aktsia avanedes kõrgemale ning päeva lõpetas väärtpaber üle 12% kõrgemal, hinnal 6,58 eurot.

Tootluse poolest järgnesid Trigon Property Developmenti 11,18% tõusuga ning Nordecon 3,98% tõusuga. Trigoni puhul piisas selleks ligi 1800 eurosest kauplemiskäibest ning Nordeconi aktsia kauplemiskäive oli 26 000 eurot.

Enim langesid Baltika (-2,08%), Ekspress Grupi (-1,2%) ning Elmo Rendi (-1,17%) aktsiad.
Suurimat käivet näidanud Enefit Green lõpetas päeva 1,47% kõrgemal. Tallinna Sadam langes 0,32% ning LHV 0,11%.

Allikas: Nasdaqbaltic

Funderbeamis taastus Ampleri kauplemine

Peale ligi neljakuulist pausi alustasid Funderbeami platvormil uuesti kauplemist elektrirataste tootja Ampler Bikesi osakud, mis kukkusid kauplemise avanedes ligi 30%, kuid on nüüdseks taastunud.

Rahastusvoor sai ettevõttel peale algseid raskusi lõpetatud ning hiljuti teatati tippinvestorite juhtimisel ja osalusel lõpetatud rahastusringist, kust kindlustati 7,4 miljonit eurot. Raha kaasati samas 47 miljoni eurose turuväärtuse pealt, kuigi Funderbeami platvormil kauplevad osakud olid neli kuud tagasi sulgenud ligi 80 miljoni euroni ligineval turuväärtusel.

Kell 17:20 olid Ampleri kahe erineva osaku hinnad uuesti taastunud ning näitasid ligikaudu sulgemiseelset turuväärtust.

Kauplemisaktiivsuse poolest on tegu Funderbeami platvormi ühe populaarseima ettevõttega.