Toidukapp

Toiduringluskapi idee valideerimiseks paigutati kevadel toidukapi prototüüp Laulasmaale, kus see õigustas end täielikult ning andis tõuke ehitada valmis päikeseenergial toimivad toiduringluskapid.

Toidukappide rajamise taga on kogukondlik algatus Roheline Vald ning projektipartnerid Lääne-Harju vallavalitsus, Alexela ning Sunly City.

Lääne-Harju vallavalitsuse kommunikatsioonijuhi Kadri Kauksi sõnul hoiavad kappidel silma peal lepingu sõlminud vabatahtlikud. Ta räägib, et kui inimestel jääb näiteks sünnipäevast toitu üle, siis ei pea seda ära viskama, vaid saab julgelt toiduringluskappi tuua.

"See kapp ei ole sotsiaalhoolekanne, vaid peegeldab kogukonnatunnet," nendib ta.

Toiduringlus kappe on veel näiteks Tartus, kuid päikeseenergial töötavaid kappe võib leida üksnes Lääne-Harju vallast.

Lääne-Harju vald asub Loode-Eesti rannikul Harjumaa lääneosas. Lääne-Harju kogukonna algatusena loodud idee Roheline Vald on toonud kokku kogukonna, teaduspargid, teadlased ning vallavalitsuse, et liikuda valdkonniti jätkusuutliku elukorralduse poole.

Rohelise valla eesmärkideks on luua eeldused, olla eeskujuks, innustada ja tunnustada kohalikke inimesi, kogukondi ning ettevõtteid oma tegevustes enam praktiseerima jätkusuutlikke valikuid ning säilitada kodukoha loodus- ja kultuuriväärtused ning tagada elanikele täisväärtuslik elukeskkond.