Elektrilevi katkestuste kaart näitab, et ilma elektrita on Mustamäel üle 600 tarbija. Nende hulgas ka suur kaubanduskeskus Mustikas.

Alles möödunud nädala pühapäeval oli sama keskus suletud kaablirikke tõttu.

Mustika keskuse juhi Evelin Kollo sõnul tegeldakse rikke põhjuse väljaselgitamisega. Rikete tõttu tegelevad Mustika keskuse omanikfirma Eften Capitali juristid kahjutasunõudega.

Elektrilevi juhatuse liikme ja varahaldusjuhi Rasmus Armase kommentaar:

"Mustika keskuse elektriühendust on viimastel kuudel saatnud tõepoolest ebaõnn. Mustika keskuse toide on võrgus tagatud kahe erineva keskpinge maakaabliga, mis üldjuhul peaks tagama pikaajaliste katkestuste välistamise.

1.09 toimus ühel nendest liinidest elektrikatkestus lähedal toimunud kaevetööde tõttu. Lisaks on läheduses veel ehitustöid, mis tekitavad vibratsiooni ja mõjutavad maakaablite töökindlust. Selle tõttu on pärast septembri riket vool ära käinud ka oktoobris ning kahel korral nüüd nädala jooksul, sh täna. Rikked on tekkinud mõlemal maakaablil, mis on ilmselt osaliselt seotud juba varasema kaevetöödest tingitud rikke ja selle mõjuga teistele võrgu elementidele. Seetõttu on vead nüüd järgemööda eri kohtades isolatsiooni riknemise näol välja löönud.

Mõistame, et antud olukorda nii tihedate rikete näol ei saa mitte kuidagi mõistlikuks pidada ning palume mõjutatud klientide, eelkõige Mustika keskuse ees vabandust. Suhtleme nendega sel teemal ka otse.

Edasiste rikete ärahoidmiseks oleme viimase rikke järgselt võtnud käsile pikemas lõigus Mustika keskuse ühe toitekaabli väljavahetamise."