Tegemist on Luminori teise laenuportfelli omandamise tehinguga, esimene sõlmiti käesoleva aasta aprillikuus Lätis. Tehingud peegeldavad Luminori strateegilist laienemist Baltikumi ärilaenude turul ja eesmärki olla kohalikele ettevõtetele usaldusväärseks panganduspartneriks.

Luminori strateegia käesolev etapp keskendub klientidele ja äritegevuse kasvule. Panga prioriteetideks on suurendada klientide rahulolu ning laenude mahtu, iseäranis kodulaenude ja väikeste ning keskmise suurusega klientide segmentides, samuti tõsta digiteerimise ja automatiseerimise taset.

„Kvaliteetse äriklientide laenuportfelli omandamine on meie kasvuteekonnal oluline samm ja tugevdab meie pühendumust kohalike ettevõtete toetamisele," ütles Luminori Leedu ettevõtete panganduse juht Jonas Urbonas tehingut kommenteerides. „See on meie jaoks sel aastal teiseks strateegiliseks portfelli omandamise tehinguks, mis toetab meie teenuste laiendamist kooskõlas Luminori eesmärkidega."

Luminor ja Danske Bank võtavad otse ühendust kõikide klientidega, kelle lepingud antakse Luminorile üle. Nagu Danske on varem teatanud, lõpetab pank tegevuse Balti riikides (välja arvatud Danske teenuste keskus Leedus).