Ameerika Ühendriigid ja Saksamaa ühinesid neljapäeval ülejäänud maailma riikidega, kes kavandavad tänu Omicroni viirusetüve levikule kehtestada rangemaid COVID-19 piiranguid. Levinud kartus on, et tüvi võib viia juba pandeemiast taastuva majanduse kriisialgsesse punkti tagasi, vahendab Reuters.

Saksamaal arutavad ametist lahkuv kantsler Angela Merkel ja tema järeltulija Olaf Scholz koos piirkondlike juhtidega vaktsineerimata inimeste liikumispiiranguid. Erandina antaks vaktsineerimata rahvastikule luba külastada vaid eluliselt olulisi asutusi nagu apteegid ja toidupoed.

Alates järgmisest nädalast nõuavad Ameerika Ühendriigid, et kõiki riiki sisenejaid tuleb COVID-19 suhtes testida 24 tunni möödudes alates riiki saabumise hetkest. Testida tuleb nii vaktsineerimata kui vaktsineeritud reisijatel.

OPEC+ ministrid arutavad neljapäeval toimuvatel ministrite kõnelustel tõenäoliselt jaanuaris kavandatud suurendatud naftatootmise peatamist. OPEC+ allikas kinnitas Reutersile, et suur ebakindlus viiruse leviku osas on pannud naftatootjad kahtlema.