Neljapäevases Eesti Päevalehes ilmus intervjuu CARIAD Estonia juhi Nicolas Derbiniga. CARIAD Estonia kinnitas ka, et hakkab siinsest üksusest haldama ettevõtte rahvusvahelist tegevust.

CARIAD Estonia on praeguseks investeerinud 1,7 miljardit eurot. Siia paigutatud rahasumma mõjutas märgatavalt Eesti riigi statistikat. Nimelt viis CARIAD SE rahasüst miinusesse meie maksebilansi jooksevkonto. Selle põhjustas „suuremahuline arvutiteenuste import". Nüüd hakkavad nad seda raha Eestist välja liigutama. See tähendab, et seda summat kasutatakse lähitulevikus ettevõtte laienemiseks. Siiamaani on CARIAD omandanud ettevõtteid Rootsis, Iisraelis ning Hiinas, millest on saanud ettevõtte erinevad haruüksused.

CARIAD Estonia kommunikatsioonijuht Kadri Kütt kinnitab, et ettevõtte esimesel tegevusaastal on keskendutud selle ülesehitamisele ja arendamisele Eestis. „Seetõttu on ettevõte täna kohustatud tasuma vaid tööjõuga seotud makse," kinnitas Kütt. Avalike andmete põhjal selgub, et viimase nelja kvartali jooksul on CARIAD Estonia maksnud 183 934,05 eurot tööjõumakse ning samas 186 294,72 eurot erinevaid riiklikke makse. Seega 1,7 miljardit eurot väärt investeeringu kõrval praegu kahvatub Eesti riigile maksudena jääv tulu.