Kodumasinate tootja Electrolux andis eelmise nädala lõpul teada, et mõnede seerianumbritega Pure F9 tolmuimejate omanikud peaksid võimaliku ohutusprobleemi tõttu kohe seadme kasutamise lõpetama. Kliendid saavad kontrollida, kas nende seade on probleemist mõjutatud, SIIT

Põhjuseks on probleem tootes kasutatud komponendiga, mis mõnedel asjaoludel võib põhjustada ülekuumenemist ja tolmuimeja süttimist. Probleemist puudutatud seadme omanikel palutakse ühendust võtta kohaliku Electroluxi klienditeenindusega, et saada juhiseid toote tagastamise ja teavet pakutavate lahenduste kohta. Ülekuumenemist peetakse tõsiseks ohuks, mille tagajärjel võivad tuld võtta külgnevad süttivad materjalid.

„Siiani ei ole ühtegi teadet isiku- või varakahjudest. Vaatamata sellele on tarbijate ohutus Electroluxi prioriteet ja me võtame seda väga tõsiselt. Otsustasime kõik selle tootesarja võimalikud problemaatilised seadmed viivitamatult tagasi kutsuda,“ ütles Electroluxi Baltikumi juht Gintautas Vaitekonis.

Tarbijad, kellel on vastava seeria- ja tootenumbriga seade, peavad koheselt selle kasutamise lõpetama, hoidma seda eemal laadimisjaamast ja eemaldama pistiku seinakontaktist. Tagasikutsutavate seadmete mudeli numbrit, tootekoodi (PNC) ja seerianumbreid saab kontrollida tolmuimeja tsüklonüksuse taga olevalt sildilt.

Electroluxi klienditeenindus võtab ühendust puudutatud klientidega, kelle kontaktandmed on saadaval kas otse või jaemüüjate kaudu, et anda tarbijatele juhised toote tagastamiseks ja teavitada neid pakutavatest lahendustest (nt toote asendamine).

Kui mudel ja tootenumber (PNC) ühtivad, seerianumber (SN) jääb veebilehel välja toodud vahemikku ja tarbijaga pole Electroluxi või jaemüüja klienditeenindus veel ühendust võtnud, siis palutakse informatsiooni saamiseks helistada numbril +3726650030.

Potentsiaalne ülekuumenemine võib juhtuda vaid toote kasutamisel, mitte laadimise ajal või ooterežiimis. Teiste seerianumbritega Electrolux Pure F9 tolmuimejaid see ei mõjuta. Samuti ei ole puudutatud muud Electroluxi seadmed, sealhulgas teised tolmuimeja mudelid.

Electrolux vabandab siiralt võimalike tekkinud ebamugavuste pärast.