Uue organisatsiooni nõukogus jätkab neli senist EASi ja kolm Kredexi nõukogu liiget, kellele lisandub kaks uut liiget.

EASi nõukogust jätkavad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Sille Kraam ning ettevõtjad Ants Noot, Kristi Tiivas ja Jaan Toots. Kredexi nõukogust jätkavad rahvusvahelise panganduse tippjuhi kogemusega Helo Meigas, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ja rahandusministeeriumi esindaja Risto Kask.

Kahe uue liikmena lisanduvad nõukogusse asutajate seltsi esindajana iduettevõtja Karen Kangro Burns ning haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Renno Veinthal.

„Nõukogu esimene ülesanne on valida uuele organisatsioonile juhatuse esimees ja panna paika strateegia,“ ütles Sutt. „Uuel organisatsioonil on võtmeroll digi-, rohe- ja innovatsioonipöörde teostamisel ning Eesti kapitalituru arendamisel. Ettevõtja jaoks on tulevikus kõik teenused saadaval ühest kohast – kliendikesksus on uue organisatsiooni üks põhiväärustest,“ lisas ta.

Minister tõi välja, et riik hakkab pakkuma ettevõtetele „ühest aknast“ terviklahendusi. „Kredex ja EAS on teinud väga head ja tänuväärset tööd ja ma tean, et mõlema organisatsiooni inimesed on pühendunud ja soovivad aidata Eesti ettevõtjatel laieneda uutele turgudele ja meelitada Eestisse talente ja investeeringuid. Uus organisatsioon annab meile võimaluse suurendada rahvusvahelist haaret ning toetada kodumaist ettevõtlust,“ rääkis Sutt.

Kredexi ja EASi juriidiline ühendamine ja tugiteenuste liitmine viiakse läbi uue aasta alguseks. Jaanuarist algab üleminekufaas, mil luuakse ühendorganisatsioonile uus struktuur ja kaubamärk. Sisuline ühinemine jõuab lõpule 2022. aasta jooksul. Seniks jätkub teenuste pakkumine olemasolevate kaubamärkide ehk EASi ja Kredexi alt, alles jäävad kõik teenused ja ka kodulehed. Ühendorganisatsiooni ärinimeks saab Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus