DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd selgitas, et igal aastal leidub hulk inimesi, kes soovivad sõpradele või kaugemal olevale perele saata ilutulestikku, kuid tasub meelde tuletada, et pakiautomaadi vahendusel seda teha ei või. „Plahvatusohtliku ilutulestiku transportimine on välistatud, sest see on ohtlik veos,“ märkis Kivimurd.

Ohtlike pakkide tuvastamisel jäävad saadetised adressaadini edastamata. „Selliseid saadetisi tuleb ette lisaks aastavahetuse eelsele ajale ka jaanipäeva paiku,“ lisas Kivimurd.

Ohtlike kaupade hulka kuuluvad lõhkeained, ilutulestik, kemikaalid, happelised-, söövitavad- ja ärritavad ained, relvad, tulirelvad, ohtlikud jäätmed, meditsiinijäätmed ning hüpodermilised nõelad ja süstlad.

Lisaks pürotehnikale ja muule ohtlikule kaubale ei ole pakiautomaati sobilikud ka alkohoolsed joogid. „Viiruse tõttu tahavad kindlasti paljud oma lähedaste meelt rõõmsamaks teha eriti, kui isiklikult kokku ei saada. Jõulukinkide saatmine pakiautomaati on väga hea mõte, kuid seejuures tuleb silmas pidada, et tegemist ei oleks ohtliku või saatmiseks mitte lubatud kaubaga ning saadetis oleks korrektselt pakendatud,“ sõnas DPD Eesti müügi- ja turundusjuht.

Kingituste saatmisel ei ole sobiv pakend üksnes kinkekott, sest see võib kergesti puruneda. Korrektne pakend tähendab lainepapist kasti, mis on vajadusel seest kaitstud pehmendustega, pakk on kindlalt suletud ja peal on selgelt loetav silt. Kindlasti ei tohiks pakke omavahel kokku teipida, sest see võib sorteerimisliinil puruneda ning nii võib osa pakist kaduma minna.