Investeeringu haldamiseks loodud valdusühing Airport Hotel OÜ ning kinnistu senine omanik Noravest OÜ viisid tehingu lõpule 30. detsembril 2021. Tehingu käigus vahetas omanikku Lennujaama tee 2 kinnistu. Uus omanik ei võta üle Ülemiste hotelli äritegevust ning esialgu jätkab hoone opereerimist eelmistele omanikele kuuluv Ülemiste Hotell OÜ. Tehingu hinda ning muid detaile osapooled ei avalda.

Unikaalne asukoht

PalmGrupp OÜ juhataja Janno Roki sõnul on tegemist unikaalse asukohaga majutusteenuse osutamiseks. „Paar sammu Tallinna lennujaama reisiterminalist, pealinnast väljuvate põhimaanteede ristumispunkt, pidevas arengus Ülemiste ärilinnak ning perspektiivne Rail Balticu terminal paigutavad Ülemiste hotellihoone otse Tallinna väravasse,“ loetles Rokk asukoha eeliseid.

Rokk märkis, et tegemist on märgilise tehinguga Tallinna ärikinnisvara turul. „Koroonakriis on eriti valusalt löönud turismi ning majutusettevõtteid. Samas näitab nii rahvusvaheline kui Eesti kogemus, et piirangute kadumisel taastub reisimine kiiresti. Näeme sektoris head perspektiivi,“ sõnas ta.

Plaan avada uus äriklassi hotell

Uus omanik kavatseb investeerida hoone renoveerimisse miljon eurot ning avada Ülemistel uue äriklassi hotelli. Airport Hotel OÜ on läbirääkimistes rahvusvahelise hotellioperaatoriga uue ning globaalselt tuntud kaubamärgi toomiseks Eesti majutusturule.

Airport Hotel OÜ on Lennujaama tee 2 kinnistu haldamiseks loodud äriühing, mille omanikeringi kuuluvad PalmGrupp OÜ ning Spectre Invest OÜ. PalmGrupp OÜ on Eesti kapitalile kuuluv kinnisvarainvesteeringute juhtimise ettevõte, mille varade hulka kuuluvad VW Passaaži hoone Tallinna Vanalinnas ja kinnistud Hobujaama kvartalis. Spectre Invest OÜ on varahaldusettevõte, mis tegeleb kinnisvarainvesteeringutega Saksamaal ja Balti riikides.