Detsembris toimunud Wolt restoranide auhindade jagamisel oli kõikidel inimestel võimalus anda oma hääl lemmikrestoranidele üheksas erinevas kategoorias, kuhu žürii oli välja pakkunud 10 restorani. Viimased jagunesid seinast-seina, oma hääle sai anda näiteks parimale taimetoidu-, hommikusöögi- kui ka pererestoranile. Lisaks olid esindatud taskukohase eine, magusa ampsu, patueine ja uue tulija kategooriad. Samuti oli gurmaanide rõõmuks loodud erilise elamuse ning maailma maitse kategooria. Kokku koguti Eestis konkursi peale ligikaudu 90 000 häält.

Restoranide valikus olid esindatud nii välismaised kui ka kodumaiseid maitseid. Eesti Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on Eesti toidu tutvustamisel ja pakkumisel märkimisväärne roll just restoranidel. “Eestis on restoranide tase kõrge ja võime selle üle ainult uhkust tunda,” avaldas Potisepp.

Auhindade väljaandmine on hea viis tõsta restorane esile praegusel ajal

Teist korda toimunud Wolti auhindadel saavutas magusa maitse kategoorias esikoha kohvik Kringel, hommikueine auhinna võttis endale Värav Café ja taimetoidu kategoorias jäi seekord võitjaks Veg Machine. Erilise elamuse auhind anti hääletajate poolt La Dolce Vitale ja maailma maitse auhind läks Nuudel söögikohale. Kõige paremaks pererestoraniks kuulutati Kooker ning taskukohase eine auhind läks tänavu Blenderi smuutibaarile.

Patueine kategooria võitis VLND Burger, mille üks eestvedajatest Kris Süld leiab, et Wolti restoranide auhindade puhul oli äärmiselt tore aspekt läbipaistvus. “Konkurss võimaldas anda klientidel söögikohtadele aus ja vahetu hinnangu, mis on kõige parem tunnustus otse sihtgrupilt,” räägib Süld. Tema hinnangul oli Wolti auhindade väljaandmine hea viis keerulisel ajal restorane esile tõsta ja tarbijatele ägedaid toidukohti tutvustada. Kõikidest auhinna pälvinud restoranidest on võimalik terve järgmise nädala jooksul tellida toitu ilma kullerteenuse tasuta.