„Kesklinna ettevõtted, sealhulgas eriti just tugevalt turistidele suunatud ettevõtted vanalinnas, on pidanud koroonakriisis kõige enam ennast ümber suunitlema ja on kiirelt kliente kaotanud,“ ütles Tallinna abilinnapea Joosep Vimm. Kui 2019. aastal külastas Tallinna 4,5 miljonit väliskülalist, siis eelmisel aastal oli see arv pea kaheksa korda väiksem.

„Ajutine üürisoodustus on ettevõtetele suureks abiks eriti väiksema käibega talvekuudel. Need toetused ei kesta loomulikult igavesti ning selle kõrval tegeleme turunduskampaaniatega ning proovime ka muid lahendusi, et külastajad tee vanalinna üles leiaks ja neil ka siin palju põnevaid erinäolisi tegevusi oleks,“ ütles Vimm.

Jätkub ka 100-protsendiline üürivabastus üürnikele, kes kasutavad kesklinnas kaubandustegevuseks linnarajatisi. See puudutab väliterrasse, mündimasinaid, mandli- ja pähklikärusid, vaatebinokleid ja käsitöö müügikohti Müürivahe tänaval. Soodustusi rakendatakse tagasiulatuvalt alates tänavu 1. jaanuarist kuni 30. aprillini.

Linna abimeetmed üürnikele on saanud riigiabina heakskiidu Euroopa Komisjonilt. Üürisoodustusi linna pindadel on rakendatud 2020. aasta aprilli algusest.