Aasta algas tehnika/IT aktsiatele üleüldiselt raskelt. NASDAQ-100 tehnoloogiasektori indeks on langenud 6,54 protsenti. Nii kehv algus oli viimati 2008, kui maailma räsis majanduskriis.

Wise'i aktsia tänase languse taga on Citigroupi analüütikute uus hinnasiht. Varasema 10.30 naela pealt langetasid nad sihi 6.50 naela peale ja andsid aktsiale müügisoovituse, teadis rääkida SEB kapitaliturgude maakler Kert Koppel. Hetkel kaupleb aktsia 628 penni eest.

Analüütikud tõid välja karmistunud konkurentsi antud tegevusvaldkonnas ja avaldasid arvamust, et Wise’i edaspidine tulude kasv ei pruugi täita kõikide turuosaliste ootusi.

Aktsiat on varasemalt madalamale tirinud rida põhjuseid. Eelmise aasta septembri lõpus teatas Suurbritannia maksuamet, et Wise’i kaasasutaja Kristo Käärmann pole korrektselt makse maksnud ning lisaks trahvile võib juht ka enda positsioonist ilma jääda.

Järgmiseks avaldas ettevõte 19. oktoobril teise kvartali tulemused, kust paistis aeglasem kasv, kui analüütikud oodanud olid. Käive kerkis aastavõrdluses samas 25% 133 miljoni naelani ning ligi neli miljonit klienti kandsid kvartali jooksul üle 36% rohkem raha kui aasta varem.