Börsiteatest saab lugeda, et möödunud aasta detsembris toodeti kokku 177,7 gigavatt-tundi energiat, sellest 114,4 gigavatt-tundi moodustas elektri- ja 63,3 gigavatt-tundi soojusenergia.
114,4 gigavatt-tundi on 13,5 protsenti vähem, kui aasta varem detsembris. Kõige rohkem mõjutas tootmist nõrk tuul nii Eesti kui Läti tuuleparkides.

Ühtlasi nii Leedu kui Eesti tuuleparkide tuulegeneraatorite saavutatud töökindlus oli samuti mõnevõrra madalam kui prognoositud. "2021. aastal põhjustas ilmastik tavapärasest rohkem tuulikute labade jäätumist. Hooldustööde poolel tuli ette tuulikute peakomponentide, näiteks käigukastide ja pealaagri vahetust ning tuulikulabade remonti," kirjutas Kadri Korsten, Taastuvenergia kommunikatsioonijuht. Enefit Green on seadnud endale nõudlikud eesmärgid ja kui ilm soosib, tahavad nad, et 97 protsenti tuulikutest oleks võimelised taastuvelektrit tootma. "Selle saavutamises toetavad meid nutikad digilahendused, mis võimaldavad ajatada ja planeerida hooldusi läbimõeldult perioodidele, mil see mõjutab äritulemust kõige vähem," täpsustas Kadri Korsten.

Samas vaadates tervet neljandat kvartalit, suudeti toota 5,1 protsent rohkem energiat, kui aasta 2020. aasta neljandas kvartalis. Sellele aitas kaasa tuuline aeg Eestis kogu neljanda kvartali vältel. 2021. aastal oli elektrienergia toodang 1193 GWh ehk 11,7% võrra madalam kui erakordselt heade tuuleoludega 2020. aastal, seisis börsiteates.