Nordica nõukogu esimees David O’Brock ütles, et Erki Urva näitas üles head kriisijuhtimise oskust, kuna suutis kiiresti aidata Nordical kohaneda koroonaviirusest tekkinud kriisiga.

"Selle tulemusel lõpetas ettevõte 2021. aasta kasumis. Samuti vedas Urva edukalt kommertsplatvormi kasutuselevõttu ning seeläbi garanteeris võimekuse ettevõttel alustada iseseisvalt liinilende. Tänan Urvat tema olulise panuse eest. Nüüd on ees lennunduses struktuursed muudatused, mille läbi viimiseks saab alustada uue inimese otsinguga,“ ütles esimees O’Brock.

O’Brocki sõnul on valitsuse nägemus viia riiklik lennundusäri ühe valdusettevõtte alla ning säilitada kasumlikkus kogu grupi tasandil.

„Arvestades lennundusturul toimunud suuremaid muutusi COVID pandeemia mõjul, on näha, et ühendused Tallinnast on tagatud lisaks kodumaisele ettevõttele ka väliste lennuettevõtjatega. See sunnib üle vaatama, kas riigi oma lennundusäri on strateegilise tähtsusega või võiks tulevikus selle erastamist kaaluda. Valdusettevõtte loomine on esimene samm selles suunas,“ lisas Aas.

Nordica nõukogu allkirjastas täna Erki Urva tagasikutsumise otsuse ning määras ettevõtte ajutiseks juhiks praeguse finantsjuhi Eteri Harringu. Uue juhi otsingul seatakse sihiks leida juhatuse esimees, kes asub valitsuse möödunud aasta novembris heaks kiidetud uue lennunduskontserni etteotsa, mis ühendab Nordica, Regional Jet-i (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.