1990-ndate algus Eesti ärimaastikul oli tulvil võimalusi. Firmasid asutasid paljud, äri ajada oskasid aga veel vähesed. Oli õppimise aeg ja lähimad partnerid, kelle kogemuse toel mitmed tänavu ümaraid juubeleid tähistavad Eesti firmad jalad alla said, tulid üle lahe Soomest. Nii ka SLO, mis 1992. aasta sügisel asutati. Nagu toonastel firmadel ikka, sai ka SLO esimeseks kontoriks üüripind kortermajas ühes pisikese laoruumiga korrus allpool keldris.

Tatari tänava maja asemel, milles üks praegusi suuremaid elektritarvikute hulgimüüjaid alustas, kõrgub nüüd uhke kõrghoone. Tegelikult jäid ruumid noorele ettevõttele kitsaks ammu enne seda, mistõttu koliti praeguse Ülemiste City serva, et seal kasvada kümnete miljonite suuruse aastakäibega ettevõtteks. Kanti, kus 90-ndatel võimutses kunagiste suurtehaste sovetlik vaim, mitte moodne ärikeskkond nagu nüüd.

SLO suurim toimiv tootevalik võimaldab pakkuda parimaid lahendusi ja kiiret tarnet.
Peagi oma 30. verstapostini jõudva SLO töötajate perre kuulub hetkel ligi 70 spetsialisti, kes pakuvad 9 müügikontoris üle Eesti tunnustatud kvaliteediga tooteid, tagades suure tarnekindluse. Eesti ühe suurima funktsionaalse tootevaliku seast Tallinna kesklaos liiguvad kaubad kiirelt mis tahes kohta kogu Eestis. Lisaks on ettevõttel kasutada maailma juhtiva elektritarvikute hulgimüüjaid koondava Sonepar Grupi know-how, kuhu SLO oma Soome emaettevõtte kaudu kuulub.

Neli põhilist turgu

Maailma suurim äriklientidele orienteeritud Sonepar Grupp tegutseb 40 riigis ja kontserni suurust iseloomustab kõnekas fakt, et möödunud aastal võeti selle ettevõtete kaudu iga päev vastu üle miljoni tellimuse. Nagu mujal maailmas, teenindab Sonepar Eestis SLO kaudu nelja põhilist sihtturgu, milleks on elamud, tööstus, ärihooned ja võrkude ehitus. Viimase puhul on SLO 17 aastat olnud Eesti Energia koostööpartneriks ja varustajaks.

Elamuturule tarnitakse juhtmeid-kaableid, sise- ja välisvalgustust, pistikupesi-lüliteid, elektrikilpe ja teisi tarvikuid, aga ka piksekaitsesüsteeme, koduautomaatikat, kütte- ja ventilatsiooniseadmeid, päikesepaneele ning invertereid.

Tööstusettevõtteid varustab SLO automaatikaseadmete, kaablite ja kaabliteedega, võimsuse juhtimise seadmetega, valgustuse, tööriistade ja tarvikutega.

Ärihoonetele pakutakse tarvikuid nagu elamutelegi, lisaks kütte- ja ventilatsioonisüsteeme, hooneautomaatikat, arvuti- ja madalpingevõrke ning samuti päikesepaneele ja inverteerid.

Võrkude ehituse puhul on SLO valikus võrkude kaablid ja liinitarvikud, alajaamad ja jaotuskapid, jaotustrafod ning erinevad liiniseadmed.
SLO tegevdirektor Cristian Kalve

Edu saab alguse oskajatest

Laev võib olla kui tahes hea, aga kui pole peal kogenud meeskonda, jääb sõit peagi pooleli ja sama kehtib ka ärielus. SLO on veendunud, et põhjalike baasteadmistega ja hea väljaõppega inimesed on ettevõtte üks jätkusuutlikkuse nurgakive ning panustab seetõttu oma inimeste heasse käekäiku järjepidevalt.

Elektrivaldkond ei ole vaid meeste maailm. Ettevõtte töötajaskonda kuulub ka palju naisi, kes samuti heade professionaalidena julgevad osaleda projektides, mis täiendavad nii individuaalseid kui ka kogu meeskonna oskusi. Julgevad katsetada, vahel eksida, sest ainult nii õpib ja saab uusi kogemusi. Koostööpartneritele ja klientidele on SLO inimesed hinnatud professionaalid, kes suudavad olla õigel ajal õiges kohas. Kui soovid olla osa sellest ühtsest perest, vaata tööpakkumisi ettevõtte kodulehel.

SLO peab oluliseks kogu valdkonna arengut Baltimaade regioonis ja korraldab sel eesmärgil juba mitmeid aastaid piirkonna suurimat elektrialamessi Electricity, mis sel aastal leiab aset 21. aprillil Tallinna Kultuurikatlas. See on ettevõtmine, millest ei taha kõrvale jääda ükski professionaal, keda huvitavad valdkonna tulevikuarengud.

Kus SLO panust kohata võib?

Ettevõttel on õnnestunud peaaegu kolmekümne aasta jooksul pakkuda oma toodangut paljudele kinnisvaraarendajatele, elektri- ja tööstusettevõtetele. Tuhandete projektide seas on tehniliselt üks keerukamaid olnud Tartu Ülikooli kliinikum, kuhu SLO tarnis installatsiooni- ja valgustusmaterjale. Selle kõrval Eesti Energia peamaja, Tartu Ülikooli füüsika instituut, Hilton Tallinn Park hotell, UPM-Kymmene Otepää vineeritehas, rääkimata paljudest renoveeritud ja uutest kodudest, kus täna nii mõnigi käsi päeva lõpetuseks oma magamistoas SLO tarnitud lülitit puudutab.

Loe rohkem kodulehelt.
Jaga
Kommentaarid