Ettevõtte juht Elon Musk ütles, et sel aastal Tesla uusi mudeleid ei tutvusta ning fookuses on eelkõige praeguste autode tootmine. Seega kauaoodatud Cybertrucki veok jääb ootama järgmist aastat. Uute autode tootmine aeglustaks Muski sõnul ettevõtte kasvu, kirjutab Wall Street Journal.

2021. aastal toimetati globaalselt klientideni aasta varasemaga võrreldes 87% rohkem autosid. Nagu mitmed teised autotootjad võitis ka Tesla suurenenud nõudlusest ning kerkinud hindadest. Tänavu loodab ta toimetada kohale mullusest vähemalt 50% rohkem autosid.

Tesla 2021. aasta kasum kerkis 5,5 miljardi dollarini ning käive 53,8 miljardi dollarini. 2020. aastal teenis ettevõte 0,7 miljardit dollarit kasumit ning käivet 31,5 miljardit dollarit.

Viimati jõudis uus mudel Tesla klientideni kaks aastat tagasi ning selleks oli Model Y. Ostjatel on nüüd turul valida ka rea teiste elektriautode vahel. Tänavu peaks USAs turule jõudma enam kui tosin uut elektriautot, märgib Bank of America.

Kõnes analüütikutega küsiti Muskilt, kas tulekul on varasemalt vihjatud 25 000 dollarit maksev auto, kuid juhi sõnul töö selle kallal ei käi.

Möödunud aasta ei möödunud autotootja jaoks samas probleemideta. Pinges tarneahelad, tööjõu- ja transpordiprobleemide tõttu töötasid tehased allpool optimaalset tootmisvõimsust. Jätkuvalt on Muski sõnul puudus kiipidest, kuid olukord on eelmisest aastast siiski parem.

Tesla aktsiad kerkisid eilsel kauplemispäeval 2% ning järelturul kõikusid tõusu ja languse vahel. 2022. aasta algusest alates on Tesla väärtpaberid langenud 11%, kuid ühe aasta lõikes on 12% kõrgemal.