Aasta esimesel kuul tehti Tallinnas 691 korteritehingut, mis tähendab 35-protsendilist kukkumist võrreldes detsembriga ja 8-protsendilist langust võrreldes eelmise aasta jaanuariga. "Pärast paari viimase kuu hinna- ja osturallit oli see igati ootuspärane. Tehingute arv küll langes, aga hinnad on eelmise aasta jaanuariga võrreldes ikkagi 13% kõrgemad," analüüsis 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter ning tõi võrdluseks ka 2020. aasta jaanuari, kus tehti 736 korteritehingut, mis on võrreldav käesoleva aastaga.

Langustrendi pole oodata

"Mingit langustrendi siit siiski oodata ei ole põhjust ja juba veebruaris hakkab kõik vaikselt edasi ülespoole minema," oli 1Partner Kinnisvara juht veendunud ning viitas, et aasta esimene kuu ongi kinnisvaraturul pigem vaiksem aeg. "Endiselt on pakkumise poolel valik oluliselt väiksem, kui ostjad tahaksid," rõhutas Vahter.

Tänavu jaanuaris oli Tallinna korteri keskmine ruutmeetrihind 2530 eurot, mis jääb kinnisvaraturul detsembrikuule 5,7 protsenti alla. Kalleim korter müüdi jaanuaris 622 000 euroga ning odavaim 1000 euroga.

Langusnumbrid ka muudel kinnisvaraobjektidel

Tallinnas tehti jaanuaris kinnisvaraga 952 ostu-müügitehingut, kuid detsembris ulatus see 1348 tehinguni. Pealinna kinnisvaratehingute koguväärtus oli jaanuaris 137 miljonit eurot, detsembris ulatus tehingute koguväärtus 357 miljoni euroni. Mulluse jaanuariga võrreldes oli kinnisvaratehingute koguväärtus tänavu ligikaudu 9 protsenti väiksem.

Tallinnas müüdi jaanuaris 19 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis jääb detsembri tulemusele 11 objekti võrra alla. Kalleim elamumaa sihtotstarbega hoonestatud kinnistu müüdi 550 000 euro eest ning soodsaim 12 050 euro eest. Möödunud kuul müüdi Tallinnas ka kolm elamumaa krunti, mis on võrreldes detsembriga üheksa tehingu võrra väiksem tulemus.