Sotsiaalne surve ettevõtetele on nii suur, et läänes hoitakse Vene naftast eemale. "Sanktsioone ei ole kehtestatud, aga seal avalik arvamus surub (vene nafta -toim.) välja," ütles saatejuht.

Jaanus Uiga sõnul tundub odav hind ettevõtetele kindlasti atraktiivne, kuid see ei tähenda, et nüüd Venemaalt kohe ostma minnakse. "Kindlasti keegi kuskil maailmas seda ostab, aga Lääne ettevõtted otsivad võimalusi mitmekesistada," ütles Uiga.

Kas see nüüd tähendab, et lähiajal tuleb arvestada väga kõrgete bensiini hindadega? "Kütuse hindu me juba postidel näeme. See on kasvanud, see on otseselt seotud sellega, et toornafta hind maailmaturul on läinud kallimaks," ütles Uiga.

Ta märkis, et hind oli kõrge juba ka enne sõda, aga nüüd on tarnekanalid häiritud ja Venemaalt tulev nafta on põlu all. "Kuna on nõudlust rohkem kui pakkumist, siis hind läheb ülesse. Kas ta nüüd jõuab meie mõistes ka kahe euroni liitrist? Saame näha," ütles Uiga ning lisas, et praegu tehakse rahvusvaheliselt koostööd, et oleks võimalik hinnašokki leevendada.

Jaga
Kommentaarid