Laupäeval avaldas Ärileht häbiposti, milles nimetatud 30 Eestis tegutsevat ettevõtet, kes reklaamivad end aktiivselt Kremli sõjapropaganda kanalites. Propastopi sõnul kasutatakse sellist reklaami Eesti tarbijate rahaga vaenuliku propaganda ja Ukraina vastase agressiooni toetamiseks.

IKEA on kasutusele võtnud meetmeid Ukraina pagulaste toetamiseks Balti riikides, kommenteeris IKEA kõneisik Renata Dante. "Sõja algusest peale on meie meeskond jälginud ja muutnud reklaamitegevusi, et vältida seoseid ja veebireklaamide paigutamist propagandaportaalidesse või muudele küsitava mainega veebilehtedele. Kahjuks ilmusid mõned reklaamid mittesoovitud veebilehtedel tehnilise vea tõttu, mis oli veebireklaamide paigutuse algoritmis. Oleme kasutusele võtnud täiendavad tegevused, et vältida sarnase olukorra kordumist tulevikus. Vabandame tekkinud segaduse pärast," lisas Dante.

IKEA brändi kahtlustatakse Venemaale naasmises

Möödunud nädalal vahendas väljanne Kommersant, et Venemaa tööstus- ja kaubandusministeeriumi sõnul soovivad IKEA ja Inditex, mille alla kuulub näiteks rõivabränd Zara, pärast tarnelogistika kohandamist Venemaal kauplused taasavada.

IKEA lahkus Venemaa turult 3. märtsil. Ettevõte selgitas oma otsust tarneahelate katkestamisega. IKEA kaubamärgi all tegutses Venemaal 17 kauplust ja 8 stuudiot. „Nende jaoks on oluline pakkuda kogu kaubavalikut, praegu on seda keeruline teha. Nii pea, kui leitakse lahendus, avatakse ka kauplused. IKEA on oma poed ise ehitanud ning nende mahajätmine pole efektiivne," sõnas ministeeriumi osakonna asetäitja Viktor Jevtuhov.

Jaga
Kommentaarid