255-kohaline ja eelmisel aastal valminud hooldekodu hoone kuulub EfTENi kinnisvarafondile. Pirita pansionaadi lisandumisega opereerib Südamekodude kett kokku kümmet eakatekodu. EfTENile ja Südamekodudele on see juba kolmas suur koostööprojekt.

„Eestis on hooldekodusid professionaalselt opereerivaid ettevõtteid endiselt vähe ja Südamekodud tõuseb nende seast kohe esile. Meie koostöös on see kolmas projekt, kuid loodan, et see on vaid algus - usaldame Martin Kuke juhitud ettevõtet ja tema meeskonda," ütles EfTEN Real Estate Fund III AS juhatuse liige Viljar Arakas.

Lisaks Pirita pansionaadihoonele ostsid fondi tütarettevõtted hiljuti Valkla Südamekodu kinnistu ning Tartus, ERM-i lähistele kerkiva uue Südamekodu hoonestusõiguse. Ühtlasi investeerib EfTEN suurusjärgus kuni kümme miljonit eurot uute, eakatele mõeldud elukeskkondade loomisesse.

Südamekodude kaasomaniku ja nõukogu esimehe Martin Kuke sõnul on viie aastaga kasvatud Eesti suurimaks eakate hoolekandeettevõtteks. „Oleme tugevalt esindatud maapiirkondades ja Valkla Südamekodu asutamise ning Merivälja ja Pirita pansionaatide omandamisega oleme kasvanud suurimaks teenusepakkujaks ka pealinnas ja selle lähiümbruses. Ettevõtte kasvamisega kasvab ka vastutus - praeguseks pea iga kümnes Eestis hoolekandeteenusel olev eakas elab Südamekodus. Seepärast ongi Südamekodude põhifookus lähiaastateks teenusekvaliteedi tõstmine ja ühtlustamine ning lisateenuste mitmekesistamine," sõnas Martin Kukk. Näiteks on Eestis veel täiesti puudulik koduse hoolduse teenuse pakkumine ning Südamekodud tahab olla valdkonnas järgmise 3-5 aasta jooksul teerajaja.

Ka EfTEN näeb Eesti hooldekodude sektoris palju potentsiaali. „Skandinaavias on väga palju ainult eakatekodudele spetsialiseerunud kinnisvarafonde. Eesti probleem on endiselt veel see, et hoonestus on amortiseerunud ja need asuvad n-ö vales kohas. See tähendab, et kui enamus inimesi elab suuremates linnades, siis hooldekodud asuvad neist tihti kaugel väljaspool. Näen, et Südamekodudega suudame siin olukorra parandamisele jõuliselt kaasa aidata," rääkis Arakas.

Südamekodud on 2017. aastal asutatud Eesti suurim hooldekodude kett, mille eesmärgiks on aidata inimestel hoida väärikust ning elurõõmu ja olla parim kodulähedane hooldusteenuse pakkuja. Ettevõte kuulub läbi valdusfirmade neljale asutajale, kelleks on Martin Kukk (30%), Jako Laanemägi (30%), Rain Rosimannus (30%) ja Rene Ilves (10%).

Pirita pansionaadi omandamise järgselt opereerib ettevõte kümmet eakatekodu üle Eesti, pakkudes igapäevaselt teenuseid ligi 1000 teenuskohaga ning tööd üle 300 inimesele. Südamekodudele kuuluvad hooldekodud Kärus, Piigastes, Lihulas, Värskas, Saaremaal, Kundas, Kohtla-Järvel, Valklas ning Tallinnas Meriväljal ja Pirital.

Pirita pansionaat
Pirita pansionaat
Jaga
Kommentaarid