Arvestades praeguseid kütuse hindasid, on eriti hea, kui vajalikud vahemaad kütusekuluta läbitud saavad. Seepärast on ideaalseks lahenduseks kasutada kondimootorit, mis annab kaks ühes: tasuta transport + kaotatud kalorid. Mida selleks kasutada?

Jalgratas

Kui sul ei ole veel jalgratast ostetud, siis tasuks esmalt mõelda, milleks soovid seda kasutada. Kas otsid ratast, millega linnas vajalikke vahemaid läbida, või soovid seda rohkem sportlikuks kasutamiseks? Kas sinu peamine sõitmise teepind oleks asfalt või metsarajad? Kas eelistad pikki või lühikesi vahemaid?

Linnaratas pakub mugavat püstist istumisasendit ning sobib igapäevasteks toimetusteks lühikestele ja keskmise pikkusega distantsidele. Kui soovid lisaks igapäevastele käikudele ratast ka pikemateks tiirudeks treeningu eesmärgil kasutada, siis tasub kindlasti mõelda maastikuratta peale.

Naiste linnaratas 28 tolli Volare Classic Oma 45 cm – soodushind püsikliendile –10%. Vaata lähemalt.

Laste jaoks on rattasõidu õppimine oluline arengu osa: see õpetab iseseisvust, liikuvust, tasakaalutunnetust ja kordinatsiooni. On ülimalt tähtis, et laste jalgratas oleks lapsele suuruselt paras.

Kaheaastastele sobib hästi jooksuratas või kolmerattaline ratas. Jooksuratast võib lapsele tutvustada, kui ta on vähemalt 85 cm pikk. Jooksuratas on suurepärane eelkäija esimesele päris jalgrattale, sest tasakaalutunnetuse saab selle kasutamisega juba selgeks. Päris jalgrattaga sõitmiseks tuleb vaid juurde õppida pedaalide ja pidurite kasutamine.

Tõukeratas

Sõna “tõukeratas” toob ehk esimesena silme ette trikitõukerattaga ekstreemsporti harrastavad noored, kuid tegelikult on tõukerattast saanud tänapäeval ka väga populaarne liiklusvahend.

Elektritõukerattad annavad võimaluse värsket õhku nautida ja kiirelt sihtpaika jõuda, ise samal ajal puhates. Need on hea variant näiteks tööle või koosolekule minemiseks, kui ei soovi enne tähtsat kohtumist end higiseks rahmeldada. Tänu pisikestele mõõtmetele on sellega lihtne kitsastel linnatänavatel manööverdada.

Foto: Adobe Stock

Pere pisematele vanuses 2–5 eluaastat on mõeldud laste tõukeratas. Parim valik laste turvalisuse tagamiseks on kolmerattalised tõukerattad, millega on lihtsam tasakaalu hoida. Suuremad lapsed saavad hakkama tavaliste, kaherattaliste tõukeratastega.

Rulluisud

Kõiki igapäevaseid käimisi ei õnnestu alati autota teha, aga õhtune “värske õhu tiir” ei tee paha. Selleks on hea rulluisud pagasnikusse visata. Rulluisutamine pakub head võimalust vastupidavuse treenimiseks ja on mõnus alternatiiv jooksmisele.

Lastele on heaks valikuks reguleeritavad rulluisud, mis võimaldavad nende suurust muuta. Nii saab laps kasutada rulluiske pikema perioodi jooksul, sest ei kasva neist nii kiiresti välja. Lisaks leiab ON24 valikust ka rulluiske, mille saab talvehooajal uiskudeks muuta.

Laste rulluisud/uisud reguleeritava suurusega Tempish Clips Duo – soodushind püsikliendile –9%. Vaata lähemalt.

Kindlasti ei tasu ühegi liiklusvahendi puhul ära unustada ohutust. Seepärast tuleks lisaks uuele sõiduvahendile soetada ka turvavarustus: kiiver ja kaitsmed.

ON24 Sisustuskaubamajast leiad suure valiku spordivahendeid, turvavarustust ja sportimiseks mugavaid rõivaid kõik ühest kohast ning kodust lahkumata.

Jaga
Kommentaarid