Kui sinu madrats on üle kaheksa aasta vana, võiks mõelda selle väljavahetamisele. Kuid milline on sellest laiast valikust sobivaim?

Õige madratsi tüüp sõltub magamisasendist ja -harjumustest. Madrats sobib sulle, kui sinu selgroog on magamisasendis sirge. Madrats, mis ei kohane ega paku piisavalt tuge, põhjustab seljavalu ja pinget.

Üldine reegel on, et mida raskema kehakaaluga inimene, seda jäigem peaks olema madrats. Paljudel ON24 Sisustuspoes müüdavatel madratsitel on juures märge selle jäikuse kohta ja millise kehakaaluga inimesele see sobib.

Vedrudega või vedrudeta madrats?


Vedrudeta poroloonist madrats on kõige soodsam lahendus. See sobib hästi, kui vajad madratsit, mis on kerge ning mida saab vajadusel hõlpsasti kokku rullida ja ladustada. Poroloonmadratsid sobivad pigem kergemakaalulistele inimestele. Kõige rohkem kasutatakse neid laste voodites.

Kui soovid vedrudega madratsit, siis võiksid eelkõige kaaluda taskustatud ehk pocket-vedrusüsteemiga madratseid. Seda tüüpi madratsitel on kõik vedrud pakitud omaette kotikestesse, mis loovad kehale magamisel ideaalse toe.

Foto: Adobe Stock

Klassikalistel bonell-tüüpi vedrumadratsitel on vedrud omavahel traadiga ühendatud. See on soodsam lahendus, kuid seda tüüpi madratsitel liiguvad külge keerates kaasa kõik madratsi vedrud. Seevastu pocket-vedrusüsteemiga madratsil liiguvad keerates kaasa vaid need vedrud, mis on sinu all. Seega ei häiri sa külge keerates kaaslast.

Seljavalude käes kannatavatel inimestel tasub oma valik teha ortopeediliste madratsite seast.

Polsterdus ja pehmendus


Madratsi polsterduskihtides kasutatakse tänapäeval enamasti klassikalist porolooni ja lateksit. Aina enam kogub populaarsust memory foam ehk poroloon, mis järgib eriti täpselt kehakumerusi. Need, kes hindavad eriti jäika madratsit, võiksid kaaluda kookoskihiga madratsi ostmist.

Vedrumadrats Ola – soodushind püsikliendile –10%. Vaata lähemalt.

Kindlasti tasuks tähelepanu pöörata ka teistele lisakihtidele, mida on madratsites veel kasutatud. Vatiin muudab madratsi pehmeks ja kohevaks. Lateks annab madratsile elastsust. Allergikutele on ideaalsed eritöötlused, mis takistavad tolmulestade teket.

Osa madratseid on kahepoolse kattega. Üks pool on kaetud puuvillaga ja teine villaga. Suvel on hea kasutada puuvillast poolt, sest see laseb paremini õhku läbi ega ole palav. Talvel sobib aga soojem villase kattega madratsi pool.

Investeering unekvaliteeti


Kindlasti tasub lisaks madratsile mõelda ka kattemadratsi peale. Seda kasutatakse reeglina vedrumadratsi peal lisamugavuseks ja pehmenduseks. Kattemadrats aitab alusmadratsi eluiga pikendada ning lihtsustab magamisaseme korrastamist, sest selle katted on tavaliselt eemaldatavad ja lihtsasti puhastatavad.Kattemadrats Hypnos Luna lateksiga – soodushind püsikliendile –10%. Vaata lähemalt.

Kui vajad erimõõdus madratsit või abi madratsi valikul, võta ühendust meie klienditeenindusega.

Õige madrats tagab hea une. Kvaliteetse madratsi ostmine on mõistlik investeering, kuid tihtipeale võib selle hind liiga suureks osutuda. ON24.ee Sisustuskaubamaja aitab probleemile lahenduse leida ja pakub selleks järelmaksu. Nii võid kindel olla, et saad endale kohe kvaliteetset und lubada ega pea mitu kuud ootama, et uue madratsi ostuks raha koguda.

Jaga
Kommentaarid