1. Tanel Veenre Jewellery sirelilillad kõrvarõngad (40 €) seeriast Kõrvamarjad teeb eriliseks nende kaal — kuna ehete kehad on maailma kergeimast puidust — balsast, siis kaaluvad need lopsaka vormiga ehted vaid mõne grammi. Kõrvarõngad on kaetud põneva tolmja tekstuuriga, mis teeb värvi eriti sametiseks. Kõrvamarjad saad endale soetada SIIT.

2. KUMA Design liblik-pross (19.95 €) on naiselik viis kanda kikilipsu, muutes särgi krae uue disain-aksessuaariga omanäoliseks ja pilkupüüdvaks. Tänu prossinõela kinnitusele on kikilips-prossi võimalik kasutada mitmel erineval moel: aksessuaarina riietel, juustes või miks mitte isegi kodusisutuselemendina. Paljudes erinevates värvitoonides liblikaid saab endale tellida SIIT.

3. Edevuse Laada ehted on lõbusalt mängulised ning ülikerged. Saadaval on paljude erinevate piltidega kõrvarõngaid ning soovi korral saab kõrvarõngad tellida ka enda poolt välja valitud pildiga. Pildil olevad kõrvarõngad „Dino tuleb“ on müügil SIIN (8 €).

4. Ehtekunstnik Lisa Kröber on päritolult sakslanna, kuid elab ja toimetab juba viis aastat Tallinnas. Oma loomingus kasutab ta paljusid erinevaid materjale. Valisime välja türkiisitooni kõrvarõngad, mida on saadaval 4 erineva kujuga. Pildil leiduvad kõrvarõngad on müügil SIIN (50 €).

5. Pind kõrvarõngad (14 €) on Laura Toomsalu-Karro loominguna käsitsi valmistatud wengest, tammest, saarest ning teistest väärispuitudest. Minimalistlikud ehted sobivad nii blondile, brünetile kui ka punapeale. Kõrvarõngad on lihvitud ja õlitatud käsitsi ning need on müügil SIIN.

6. Stella Soomlais Design täisnahast ja osaliselt punutud käepael (21 €) sobib absoluutselt kõigile ning paneb punkti igale riietusele. Tore on see, et seda saab tellida täpselt vastavalt oma käe ümbermõõdule ning valida saab ka kinnituse värvi vahel. Käepaelad leiad SIIT.

7. Maria Sidorenko loodud kõrgekvaliteedilisest portselanist kõrvakujuline pross „UHO“ (14 €) ei vaja ilmselt põhjendust, et miks see eriline on. Seintel on kõrvad — nüüd ka näiteks kampsunitel ja jakkidel. Vahva kõrvakujuline pross on müügil SIIN.

8. Lentsius Design mansetinööbid Puravik (59 €) on valmistatud erinevatest väärispuitudest — mahagon, õunapuu, tiik ja tamm. Puravikud sobivad klassikalisele mansetivarrukaga särgile ning on täpselt see “rosin”, mis lihtsa särgi pilkupüüdvaks teeb. Vahvad mansetinööbid on müügil SIIN.

9. Anneli Tammiku pross Tammetõru (40 €) on valmistatud hõbedast ja suitskvartsist ning sobib suurepäraselt kaunistamaks mistahes rõivaeset. Tema kollektsioonis on saadaval teisedki sügisest inspireeritud ehted nagu näiteks kõrvarõngad nimega „Vahtraninad“. Anneli Tammiku ehted leiad SIIT.

10. Monika Järgi disainitud prossis „Silk“ (9 €) kohtuvad kaks kontrastset materjali — betoon ja siid. Pitsidetail pärineb Setu rahvarõivastelt ning pross on valmistatud käsitsi. Erinevates värvitoonides pitsiga prossid on saadaval SIIN.

  • Hea valiku Eesti disainerite ehteid leiad Osta.ee uuelt Eesti Disaini lehelt.
  • Ehete ajaloo kohta saab lisaks lugeda SIIT.