Aeg

Võta endale aega. Ära säti kohtumisi väga lähestikku, sest ei või iial teada, mil mõni tõsisem huviline tutvumiseks rohkem aega vajab ja sellega arvestades, ei pea sina teda tagant suruma ja õhkkond on vabam ning meeldivam.

Emotsioon

Ära püüa oma kodu "ajakirja kaane" kodule sarnaselt puhtaks lüüa. Emotsioonid on need, mis loevad ja ostjas huvi tekitavad. Laota voodile pleed ning aseta sellele raamat ("ma just lugesin siin"), pane telekasse helitult käima midagi rahulikku nagu muusikavideod või miks mitte "National Geographic" ning tausta helina lase kõlada mõnel meeldival muusikapalal. Ka lapsetuba ära päris läikima löö, sest mänguasjad põrandal tekitavad tunde justkui mäng on veel pooleli ning loovad inimestes mõnusa ja koduse tunde.

Mõtle sellele

Maitse

Ei, sa ei pea neljakäigulist õhtusööki ette valmistama või viimasel hetkel Jaapani köögikunsti omandama. Piisab vaid sellest, kui paned lauale mõned joogid või veekarahvini, pisut maitsvaid küpsiseid või puuvilju. See jätab Sinust kui koduomanikust väga hea mulje ja nii on potensiaalsel ostjal su kodusse lihtsam ära armuda. Armastus käib ju kõhu kaudu!

Heli

Võtta aeg maha ja kuulata korraks: kas on kuskilt kuulda kolinat-mürinat-suminat või tilkumist. Sa ise viibid oma kodus palju ja tihti harjume me end ümbritsevate helidega täielikult. Potensiaalne ostja võib aga neid meile nii loomulikke helisid üpriski segavateks faktoriteks pidada. Nii, et on aeg vaadata üle oma külmkapp ja parandada tilkuv kraan.

Mõtle sellele

Lõhn

Meie kõikide kodudel on oma lõhn, mis koosneb meie pereliikmetest ja erinevatest harjumustest. Selleks, et anda kodule mõnus värske aroom, piisab mõnest kodulõhnastajast, lõhnastatud küünlast, viirukist või hoopis heast ammu ununenud parfüümist.

Pilk

Astu enda koju sisse külalisena. Peatu uksel, toa keskel ja vaata oma ruumi korraks võõrana. Äkki on vannitoas vedelemas pisut liiga palju kosmeetikat või on mõned pesemata nõud kraanikaussi või lauanurgale ununenud? Tee kindlaks, et kõik oleks nii nagu sulle külalisena näha meeldiks. Boheemlaslikkus on normaalne aga väljenda seda pisut teisiti.

Jaga
Kommentaarid