AS-i Ühinenud Ajakirjad juhi Marko Tamme sõnul ei ole tellijate koguarvus juuli alguse seisuga võrreldes mullu sama perioodiga muutust toimunud, teatas BNS.

„Kodutohter ja Tehnikamaailm ning TM Kodu ja Ehitus on isegi tellijate arvu pisut kasvatanud, naisteajakirjad on küll mõned tellijad kaotanud, mida on kompenseerinud samas jaemüügi koguste kasv,“ rääkis ta.

Tamme sõnul on tulukust pisut mõjutanud mõned sooduskampaaniad, mistõttu on tellimistulud väikeses languses. „Näha on, et turg hakkab taastuma ning inimesed taas ajakirju ostma, mis ehk sügisel tuleb selgemini esile,“ lisas ta.

Ajakirjade Kirjastuse AS-i juhatuse esimees Mart Luik ütles BNS-ile, et kirjastuse suuremate ajakirjade nagu Eesti Naine, Kodukiri ja Kroonika tellijaskond on aastaga 5-10 protsenti langenud, kuid langus on järjest raugenud.

„Lähitulevikus on tellijaskond pigem stabiilne, enam ei vähene, kuid veel ka ilmselt ei suurene. Erandiks võib siin olla Kroonika, mis uue peatoimetaja juhtimisel proovib jõuliselt oma juhtpositsiooni parandada,“ lausus ta. „Väiksemate ajakirjade puhul (Oma Maitse, Käsitöö, Ristik) oleme viimasel aastal näinud ka tellijaskonna suurenemist.“

OÜ Presshouse'i ajakirjadel on tänavu juuli alguse seisuga pea kõigil võrreldes eelmise aasta sama ajaga vähem tellijaid. Enim ehk veerandi võrra on aastaga langenud majandusajakirja Saldo tellijate arv - 2009. aasta juulis oli ajakirja tellijaid 4000, tänavu juulis 3000.

Viiendiku võrra on tellijate arv aastaga langenud ajakirjadel Arvutimaailm ja Ehitaja. Esimesel oli mullu juulis 1500 tellijat ja tänavu juulis 1200 tellijat, teisel vastavalt 900 ja 700. 14-15 protsendi ringis on aastaga vähenenud Autolehe, Tarkade Klubi ja Diivani tellimused. Autolehte tellis 2009. aasta juulis 5000 ja tänavu juulis 4300 inimest, Tarkade Klubi vastavalt 5500 ja 4700 inimest ning Diivanit vastavalt 1300 ja 1100 inimest.

Naistelehe tellijate arv vähenes juulis aastaga 11 protsenti 12.000 tellijani ja Digi tellijate arv pea viis protsenti 3900 tellijani.

Ainsana suurenes Naistelehe Nipiraamatu tellinud inimeste arv - tänavu juuli alguse seisuga oli ajakirja tellinud 9100 inimest, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga ligi viis protsenti rohkem.