Kaitsepolitsei algatas möödunud aastal kriminaalmenetluse Liikluskindlustuse Fondi endise juhatuse esimehe Veljo Tinni suhtes, kelle kohus mõistis kuu aega tagasi süüdi ametiseisundi kuritarvitamises ja korruptsioonis. Tinni sõnul oli talle süüks pandud ASi Rävala Büroohoone ostmisest teadlik ka Alar Urm.

Liikluskindlustusfondi endine nõukogu liige Georg Orm ütles, et Urmist sai fondi ülesostetud ettevõtete nõukogu liige ja ta sai nõukogu liikme palka. Nii olid Urm ja Tinn koos ASi Rävala Büroohoone nõukogus. Kui 2000. aasta kevadel tuli välja riigikontrolli akt fondi tegevuse kohta, kus soovitati Urm tagasi kutsuda, ei kutsunud Urm fondi nõukogu esimehena enam kokku fondi nõukogu koosolekuid. Aasta jooksul, mil ta oli nõukogu liige, osales ta ainult mõnel nõukogu koosolekul. “Poole aasta jooksul oli koosolekuid ainult kaks, neist ühe kutse sain ma kätte samal päeval, kui koosolek toimus,” ütles Orm.

Viimase aasta jooksul fondi nõukogu juhtinud Meelis Paavel ütles, et kutsus nõukogu kokku vähemalt kord kuus. Ta ütles, et ei oska kuidagi kommenteerida, kuidas sai fondi endine juht Veljo Tinn nõukogu selja taga suuri tehinguid teha. “Kui nõukogu töötab reaalselt ja täidab kohust, ei saa sellist situatsiooni tekkida,” ütles Paavel. “Tundub uskumatu. Sellise mastaabiga otsust ei saa teha ilma nõukogu ja ministrit informeerimata.”

Ühe asjaga kursis oleva allika sõnul oli Liikluskindlustuse Fondi Rävala Büroohoone ostu ja Nordika kindlustuse päästmise taga poliitiline otsus. 1999. aasta kevadel oli võimule tulnud kolmikliidu valitsus, mis otsustas Nordika kindlustuse päästa, kuivõrd seltsi osanikud Jaanus Reisner ja Tiit Arge olid mõjukad Isamaaliidu liikmed. Ühtlasi toetas majandusraskustes Nordika Reformierakonda 1999. aasta kohalikel valimistel 300 000 krooniga. Urm ja Tinn olid allika väitel nn tankistid, kellel lubati turvalist seljatagust, ent lubadust vähemasti Tinni osas ei täidetud.