Kuigi fondid on endiselt müügipoolel, on väikeinvestorite hirm tõusulainest mitte kasu saamise ees suurem. Ja nii siis käibki tuline ostmine: tahetakse raharongile hüpata ja sellega lõbusalt kaasa sõita.

Samas pole ju ostmiseks erilisi põhjuseid tekkinud: Eesti majandus ja selles tegutsevad ettevõtted võitlevad endiselt kukkuvate näitajatega. Tõenäoliselt oleme alles ajajärgus, kus muutunud keskkond ja kahanev tarbimine alles hakkavad ettevõtete tulemustele mõju avaldama, mistõttu uue tõusuni on veel aega. Seepärast võiks ka uskuda, et viimastel päevadel toimunud ralli osas on tegemist langevatele turgudele üsna iseloomuliku lühiajalise põrkega, mitte pikaajalise trendi murdumisega. See aga ei tähenda, et see ülessõit peaks lõppema juba täna või homme.

Pärast kolmapäevast ostufestivali hüppas Tallinna börsi indeks eile üsnagi korraliku käibega 2,58% kõrgemale, sealjuures näitasid ilusat minekut näiteks Olympic EG (6,8%) ja Ekspress Grupp (5,2%). Silvano FG osteti aga koguni pea 13% kallimaks.

Suuri tõusunumbreid aitab muidugi genereerida ka vähene likviidsus. Praegu toimub sama protsess mis mõni aeg tagasi languse puhul, ainult tagurpidi.