Tarbijate kaebuste põhjal väidavad pealinnas ringi liikuvad üksik mees või mehest ja naisest koosnev paar, et on köögitarvete firma Hackmani esindajad Poolast, teatas tarbijakaitseamet.

Nad on endi sõnul teel Venemaale ning peavad enne sõitu lahti saama suurest kogusest pottidest ja pannidest. Kaastundest ja soodsate hindade tõttu on inimesed kulutanud suuri rahasummasid väidetavalt Hackmani toodetele, mis on hiljem osutunud hoopis odavaks järele tehtud kaubaks.

Tarbijakaitseamet paneb inimestele südamele, et sellise müügitegevuse suhtes tasub olla ettevaatlik, kuna ametile teadaolevalt on inimesed sellise pettuse läbi kaotanud summasid vahemikus 500 kuni 1000 eurot.

Samuti tuleb meeles pidada, et antud juhul ei ole probleemide tekkimisel võimalik kaebusega kuhugi pöörduda, kuna kõnealused isikud on tuvastamata.

Lisaks sellele võivad heausklikud inimesed ohtu seada ka oma ülejäänud vara, näidates toodete eest tasudes petturitele oma pangakaardi PIN-koodi või viidates asjaolule, et neil on kodus suurem summa sularaha.