Spordiklubi liitumislepingu üldtingimustega on tavaliselt võimalik tutvuda nii kohapeal kui ka klubi kodulehel, teatas tarbijakaitseamet.

Mitmetes spordiklubides saab soetada ühepäevaseid treeningukaarte, kuukaarte ja pikema perioodi kaarte. Selliseid kaarte ostes sõlmib tarbija spordiklubiga tähtajalise lepingu. Tähtajalist lepingut ei saa korraliselt üles öelda, leping lõpeb tähtaja saabumisel.

Paljudes spordiklubides saab treenida ka tähtajatult, tasudes liikmemaksu igakuiselt. Tähtajatu lepingu eelis tähtajalise lepingu ees on see, et tähtajatut lepingut saab korraliselt üles öelda, ning selliselt käitudes ei tule kliendil tasuda rohkem, kui ta on reaalselt teenust kasutanud.

Samas peab tarbija arvestama, et lepingu lõpetamise soovist tuleb spordiklubile aegsasti teada anda.

Lepingus on kirjas, kui palju aega varem peab klient klubile ette teatama, kui ta soovib lepingut korraliselt üles öelda. Näiteks kui tarbija soovib tähtajatu lepingu lõpetada 30. juunil ja lepingus on kirjas, et etteteatamisaeg on 45 päeva, peab ta spordiklubile avalduse esitama hiljemalt 16. mail.

Soovitav on avaldus esitada kirjalikult või kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis, näiteks e-posti teel, kuivõrd suuliste avalduste puhul võib tekkida vaidlusi.

Nii tähtajalisi kui ka tähtajatuid lepinguid peab seaduse järgi olema võimalik üles öelda ka erakorraliselt, järgimata lepingust tulenevat etteteatamisaega. Mitmed tarbijad on ameti poole pöördunud seoses sellega, et MyFitnessi spordiklubide kett ei võimaldanud lepingut erakorraliselt üles öelda.

Pärast ameti suhtlust MyFitness`iga võimaldab kett tarbijatel nüüd seda teha ning MyFitnessi head eeskuju on praeguseks järginud ka mõni teine suurem spordiklubi.

Tarbijakaitseamet juhib tarbijate tähelepanu sellele, et erinevalt korralisest ülesütlemisest peab erakorralist ülesütlemist põhjendama. Sellisel viisil lepingu lõpetamine eeldab erakorralist asjaolu.

Selleks võib olla õnnetusjuhtum või pikaajaline raske tervisekahjustus ja vigastus, mida inimene ei saanud ette näha ja ära hoida ning mille puhul ei saa eeldada lepingulise suhte jätkumist. Spordiklubil on õigus küsida erakorralise asjaolu esinemise kohta tõendeid ning iga üksikut juhtu eraldi vaadelda ja asjaolusid kaaluda.