Rahandusministeeriumi ettepanekul viidi seadusesse muudatus, mille kohaselt laieneb kõrgete riigiametnike ring, kellele kompenseeritakse korteriüür, kui nad ei oma Tallinnas elukohta.

Lisaks valitsuse liikmetele, valitsusnõunikele ja välisekspertidele hüvitatakse edaspidi Tallinnas alaliselt mitteelavatel kantsleritel, asekantsleritel, ministri nõunikel ja ministeeriumi nõunikel riigikantselei külaliskorterite või üürikorterite kulud kuni 5000 krooni ulatuses. Varem oli kõrge riigiametniku korterikompensatsioon kuni 3500 krooni.

Näiteks väljastpoolt Tallinna pärit üürikorterites elavate riigikogu liikmete eluasemekompensatsioon ulatub kuni 5000 kroonini, hotellis elavad rahvasaadikud saavad kuni 9000 krooni hüvitist.

Kohtla-Järvelt pärit rahvastikuministri nõuniku Eduard Odinetsi sõnul on põhjendatud, kui riik korvab spetsialistidele eluasemekulud, mis Tallinna turuhinna tingimustes oleks väga kõrged. “Suhtun sellesse hästi, sest nõuniku palk pole suur,” märkis ta. Odinetsi ametipalk on 8100 krooni kuus.

Praegu elab Odinets riigikantseleilt saadud kahetoalises korteris Keskturu lähedal ning maksab talvisel kütteperioodil üüri umbes 1500 krooni, see hind sisaldab lisaks kommunaalmaksetele ka mööbli ja kodutehnika kasutamise kompenseerimist riigile.

Kui avalikus teenistuses tuleb tippjuht mõnikord tööle võtta väljastpoolt Tallinna ja ta kas ministeeriumile kuuluva elamispinnaga varustada või üür kompenseerida, siis madalamad ametnikud tuleks leida kohapealt, ütles justiitsministeeriumi asekantsler Priidu Pärna. Selline hoiak oleks oluline ka tööhõive säilitamist silmas pidades.