Ta tõi näiteks, et pakendil on suurelt kirjas "100% liha", aga koostises on väikses kirjas toodud ka rida muid komponente.

Eksitamist näitab Mere sõnul ka fakt, et koostises on märgitud "100 grammi toote valmistamiseks on kasutatud 100 grammi sealiha". "See ei olla tõsi, sest lihatoodete valmistamisega kaasneva termokao tõttu - antud tootegrupis 5-15% - peab 100 grammi toote valmistamiseks kasutatav lihakogus olema suurem kui 100 grammi," rääkis ta.

"Maag püüab kavala lause abil "toode on lõhna- ja maitsetugevdaja vaba" jätta tarbijale mulje täiesti naturaalsest tootest, kuid pakendil olevas koostises on kuus erinevat E-d sõnaliselt välja kirjutatud - näiteks säilitusaine naatriumnitrit on E250," sõnas Mere.

"Leiame, et Maag Lihatööstus on rikkunud nii toidukaupade märgistusele esitatavaid nõudeid ja kasutanud tarbijat eksitavaid kauplemisvõtteid."

Maag Lihatööstus teatas eile, et tõi turule uue vorstitoodete sarja Ehe, mille lihasisaldus on 100 protsenti. Ühe kilogrammi vorsti saamiseks kulub täpselt üks kilo sealiha. Maag Lihatööstuse müügi- ning turundusdirektor Meelis Laande selgitas, et 100protsendiline lihasisaldus saavutatakse peale liha kuumtöötlemist, kus osa niiskusest aurustub.

Foto: Delfi Pilt