"Selles võib küll päris kindel olla, aga see ei tule mitte sellest, et ma olen kaljukindlalt veendunud, et mitte kunagi ei saabu seda aega, mil tõepoolest oleks Eesti maksumaksjate jaoks mõistlik noteerida mingi osa Eesti Energia aktsiatest ka börsil, vaid et ma olen veenunud selles, et praegune aeg pole selleks kindlasti küps, sest liiga palju määramatust on energeetikavaldkonnas. Ja kui seda määramatust on palju, siis ma arvan, et ei ole mõistlik riigil ka osa Eesti Energia aktsiatest börsile viia," rääkis Ansip riigikogus saadikute küsimustele vastates.

Milles see määramatus seisneb? "Esiteks, ega me praegu ka ei tea täpselt, missuguseks kujunevad Eesti Energia majandustulemused elektrituru täieliku avanemise tingimustes. Ja kui me seda väga selgelt prognoosida ei oska, siis ilmselt me ei oska prognoosida ka seda õiget ja õiglast hinda, mida meie tahame nende aktsiate eest kunagi turult saada," selgitas peaminister enda mõttekäiku.

Ansip nimetas ebamäärasusena ka Eesti Energia uhiuue õlitehase käivitamist. "Õlitootmisse tehtud investeeringud, need ei ole praeguseks uue tehase, Enefit 280 tehnoloogiat kasutava tehase puhul praegu veel käivitunud. Missuguseks kujuneb selle tehase tootlus, ei ole meile teada. Kui me seda täpselt ei tea, siis minu meelest ei ole jälle õige aeg aktsiate börsil noteerimiseks," kõneles Ansip.