Viimaste esmaemissioonide hulgast leiab ühe, kus ülemärkimine jäi alla kuue korra — paar aastat tagasi börsile tulnud Tallinna Vee aktsiaid ihaldasid investorid 5,9 korda rohkem, kui ettevõte neid pakkus. Arco Vara puhul pidasid ettevõtte omanikud ja korraldajad aga heaks tulemuseks ka üle miljardilise emissiooni täismärkimist.

“See, et Arco Vara emissioon täis märgiti, on tunnustus ettevõttele, ettevõtte juhatusele ja toetus nii Eesti kui Balti majandusele tervikuna,” viitas Arco Vara üks suuromanik Richard Tomingas reedesel pressikonverentsil kinnisvaraettevõtete tihedale võidukihutamisele Euroopa rahakorjamismaastikul. Tehingu baasmahu järgi märgiti IPO üle 2,1 korda, emissioonimahu järgi oli tegu 1,7kordse ülemärkimisega.

Hansa Ida-Euroopa Kinnisvara Aktsiafondi fondijuht Alvar Roosimaa konkureerivate IPOde pärssivat mõju Arco Vara tulemustele ei usu. “See muude pakkumiste jutt ei vasta tõele. Euroopa on väga suur ja lai ja raha on seal meeletult palju. Igal ajal on kuskil mingi pakkumine,” tähendas fondijuht, kuid täpsustas siis, et “eks ta mingite investorirühmade juures mängib rolli”.

Aktsiate geograafilise jagunemise järgi võib öelda, et mida kaugemal Eestist, seda rohkem Arco Varasse usutakse — 57% aktsiatest rändas Suurbritanniasse ja USAsse. Jaeinvestorite huvi oli Arco Vara aktsia vastu pehmelt öeldes madal — alla 2000 üksiküritajale jagati 2,6% müüdud aktsiatest.