Enamikule dünastiatele on omane, et nende käes olevatele firmadele pandi esiisade poolt alus umbkaudu sadakond aastat tagasi. Osa neist eelistab välist hiilgust, osa püsib avalikkuse eest varjul. Osa valitseb firmasid ühiselt, osa peab pärandi pärast armutut võitlust.

Niisugustest dünastiatest on Eestis ilmselt kõige tuntum Rootsi Wallenbergid, kelle juhtohjad on läinud viiendat põlve esindava Jacobi ja Marcuse kätte. Selle pere edule pani aluse Oscar Wallenbergi 1856. aastal asutatud S-E-Banken, mille rahadega aidati jalule peaaegu kõik Rootsi tuntumad ettevõtted: Atlas Copco, SKF, Asea (praegune ABB), Astra, Scania, Electrolux, Saab ja Ericsson. Wallenbergide lobitööl on suur teene selles, et Euroopa Komisjon jättis sel nädalal jõusse osas ELi riikides kehtiva eri hääletugevusega aktsiate süsteemi, mis võimaldab neil endil suhteliselt väikese arvu aktsiatega säilitada kontrolli oma impeeriumi üle.

Soome peamistele firmadele jalad alla pannud Ehrnroothi peret, mis on soomerootsi juurtega ja üsna tihedalt seotud Wallenbergidega, teatakse juba märksa vähem. Täpselt nagu Wallenbergid Rootsis, lõi Göran Ehrnrooth 1920. aastatel kõigepealt Föreningsbankeni, mille kõrvale tekkis tööstusgrupp, kuhu kuulusid noa- ja kääritootja Fiskars, metsatööstusfirma Kaukas, laevafirma FÅA (Silja Line) ning laevaehitusfirma Wärtsilä. Kui kolm venda Casimir, Göran ja Robert firmade juhtimise isalt 60. ja 70. aastail üle võtsid, oli soomlaste õnn, et just Casimir sattus Lappeenrannas asuvasse vananenud tselluloositehasesse Kaukas. Ta töötas selle üles ja ühendas tunduvalt suurema metsatööstusgrupiga Kymmene-Strömberg, millest nüüd on saanud maailma üks tippe UPM-Kymmene. Ehrnroothi taustamõjutusel ühendati Föreningsbanken soomlaste KOPiga. Selle tulemusena tekkis Merita, millest nüüd on saanud Põhjala liider Nordea.

Võib öelda, et isegi Nokia edus on suur teene just Casimiril, kes omal ajal edutas noore ja tundmatu Jorma Ollila Nokia etteotsa. Pärast selle väljapaistva põlvkonna tagasitõmbumist on noorema osaks jäänud Ehrnroothide pere vara haldamine, Soome majanduses nad enam silma ei paista.