Tagatippu algatas politsei veebruaris kriminaalasja, kus uurimise all on Netrobtšuki rahalised tehingud kolledži nimel. Koolijuhile sai saatuslikuks 2001. aasta lõpus sõlmitud laenuleping Balti Finantseerimisasutusega (BFA), Iisraeli investorite raha pööritava laenukontoriga, mida siis juhtis mullu veebruaris maha lastud Aleksandr Kolektor. 10 miljoni laenukrooniga sai kolledž võimaluse osta end priiks Hansa Liisingult koolihoone katteks saadud 6 miljoni kroonisest võlakoormast, lisaks jäi üle vaba raha ehitustööde lõpetamiseks ning arvutite ja mööbli soetamiseks.

Esimesed tõrked laenu tagasimaksmisel tekkisid aga juba 2002 kevadel. Kolektor kinnitas toona, et Balti Finantseerimisasutusel pole midagi tagasimaksegraafiku kohendamise vastu, ainult et nüüd tuli ka aktsiad panti anda. Nii tehtigi, pandihoidjaks sai aga hoopis BFA rahaga opereeriv osaühing Aldem Finance. BFA toonane direktor Kirill Gavrilov, kellest oli saanud ka ärikolledži finantsnõustaja, valmistas paberid ette ning nii rändaski kogu aktsiapakk 3 krooni eest Aldemi omandusse. Tingimusel, et Netrobtšuk saab 2 krooni eest 50% aktsiatest tagasi, kui kolledž on võlgnevuse BFA ees kustutanud.

Netrobtšuk leiab, et peaaegu kogu laen oli 2003. aasta alguseks tasutud. Kinnituseks näitab ta BFAst saadud laenuteeninduse väljavõtet, mille järgi oli sel ajal põhivõla suurus 0,5 miljonit krooni. Samas kolledži 2002. aasta bilanss ja mullu kevadest Gavrilovi asemel omanikfirmat esindav Artur Tšulitski, kes on endine Tallinna politsei mõrvarühma ülem, kinnitavad, et kolledži võlgnevus on üle 4 miljoni krooni. Asja muudavad veelgi keerulisemaks Netrobtšuki suhted kellegi Halit Kaibõševiga, kellelt Netrobtšuk laenas kolledži nimel 2002. aprillis 1,6 miljonit krooni, millele lisandus justkui teine laenuleping.

Tšulitski arvates mängivad Netrobtšuk ja Kaibõšev kokku ja ta palus veebruaris kolledžil esitada majanduspolitseile avaldus kriminaalasja algatamiseks, et uurida Netrobtšuki tehinguid. Netrobtšuk leiab, et teda on petnud nii BFA, Aldem Finance kui ka kolledži praegused juhid, kes ta veebruaris vallandasid.