Internetis kodulehekülge omavatest raviasutustest pakuvad vaid üksikud praegu võimalust endale arsti juurde aeg kinni panna interneti teel. Riiklikest ja munitsipaalraviasutustest ei kasuta praegu e-registreerimist teadaolevalt keegi.

Lasnamäe tervisekeskuse Medicum turundusjuhi Karin Pärnpuu sõnul on neil veidi üle kuu olnud kasutusel e-registreerimise programmi testversioon, millega inimesed on saanud endale kinni panna aega eriarsti juurde. Kuu ajaga on interneti kaudu arstiaja endale kinni pannud 34 inimest ehk umbes üks inimene päevas. “Kuna tegemist on alles programmi testimisega, pole me teinud sellele veel reklaami, aga tulemus on juba praegu hea,” sõnab Pärnpuu. “Nüüd maikuus tahame saada asja nii kaugele, et patsiendid saavad endale ka perearsti juurde aegu interneti kaudu broneerida.”

Tartu Ülikooli Kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael ütleb, et kliinikumis on käivitamisel elektroonilise haigusloo projekt, mille üheks osaks on e-registreerimine patsientidele. “Patsient saab tulevikus endale elektroonilisel teel arsti juurde aja kinni panna ega pea selleks helistama või siia kohale tulema,” sõnab Tael. Projekt läheb aga käiku ilmselt alles järgmisel aastal, sest lisaks e-registreerimisele hõlmab see elektrooniliste haiguslugude andmebaasi ja arstide omavahelise side loomist.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti tervishoiuosakonna juhataja Ene Tombergi sõnul mõeldakse linnavalitsuses tõsiselt selle üle, kuidas teha inimestele arsti juurde pääsemist lihtsamaks e-registreerimise abil. “Oleks vaja luua ka ühtne süsteem arstidele omavaheliseks suhtlemiseks, näiteks saaks siis pereõde kohe operatiivselt netist vaadata, millal oleks patsiendil võimalik eriarsti juurde saada,” selgitab Tomberg. “Kerge aga sellise süsteemi loomine pole, on vaja serverid panna sünkroonis tööle ja see võtab veidi aega.”