Pärnoja — kurnatud kaevikusõdalane

Opositsioonipoliitikuna NRG-tehingu vastaste leeri kuulunud majandusminister Mihkel Pärnoja erastas möödunud suvel raudse käega Narva Elektrijaamad, mistõttu teda süüdistati Eestimaa mahamüümises.

Kompetentsus, asjatundlikkus ja põhimõttekindlus on jooned, mida Pärnojast kõneldes kõik rõhutavad. Ometi sattus ta Narva elektrijaamu müües turmtule alla.

Noop tõstis Tartu Saku kõrvale

Tarmo Noobi juhtimisel suurendas Tartu Õlletehas toodangu mahtu kuni kolm korda, hõivates A.Le Coqi kaubamärgiga 38 protsenti Eesti õlleturust, võrreldes paari aasta taguse 12 protsendiga. See on juba võrreldav Eesti õlleturu senise suveräänse valitseja, Saku Õlletehase turuosaga.

Noobi edu kadestajad püüavad pisendada tema rolli uuenenud tehase ülesehitamisel. Mis viga tehast välisraha toel arendada, leiavad ühed kadestajad. Teised jälle heidavad ette Noobi karmikäelist juhtimismeetodit.

Lugtmeijer võlgneb edu Venemaale

Mulluse Eesti edukaima ettevõtte Estonian Oil Service (E.O.S.) juht Arnout Lugtmeijer on võitja, sest äripartnerite sõnul meeldib talle Venemaaga äri ajada.

Suurimaks õnnestumiseks peab Lugtmeijer investeeringut võimsatesse mahutitesse ja pumpamisseadmetesse. Suurima ohuna oma ärile näeb Lugtmeijer Eesti Raudtee erastamist, mis kõlab tema suust nagu üleskutse Kartaago hävitamiseks.

Hoogsa joonega Jürgenson

Jäämurdja või ämbrisseastuja — nii kõvasti lahknevad kamraadide ja vingumeeste arvamused teede- ja sideministrist Toivo Jürgensonist, kes määrab algavaks sajandiks Eesti sidetariifid ning Eesti transiidiäri saatuse.

Jürgenson vallandab paanika transiidiärimeeste ridades, teatades Eesti Raudtee ja Tallinna Sadama erastamisest. Ta on paras pähkel ka Eesti Telekomi omanikele.

Jagomägi mõtleb teenuseid olematutele turgudele

Teet Jagomägi juhitav AS Regio ja selle tütarfirma Mgine tulevad lähitulevikus välja uue juhtmeta interneti lahendusega, mida hakkab tulevikus kasutama 60 protsenti mobiiltelefonide omanikest.

Eesti infotehnoloogiaguruks kutsutav Linnar Viik toob avalikes esinemistes Regiot Eesti ettevõtetele eeskujuks, kuidas tulevikuärisse siseneda ja end müüa.