Baltika loodab minna kiiresti kasvavatele turgudele Ida-Euroopas. “Näiteks Valgevenes, siis on plaane Balkanil Rumeeniast Sloveeniani ja huvitavaid riike on ka Aadria mere ääres,” ütles Milder. Baltikal on tänavu kavas avada 20-30 uut poodi, see teeks kokku 105-115 poodi.

Mullu oli Baltikal kõikidest Montoni poodidest parim Leedus Klaipedas asuv Mega Plaza pood. Leedust saab Milderi ennustuse kohaselt tänavu ka Baltika suurim turg, edestades Eestit. Kõige kiiremini kasvab tänavu ehk Venemaa osakaal. Milder märkis, et Baltika hakkab Montoni kaubamärgi all müüma ka ihupesu. “Pesu kavandid nii naistele kui ka meestele on juba valmis ja müügile on neid oodata varsti,” ütles Milder.

Jooksva aasta prognoose tutvustades märkis Milder, et grupi käibe kasvuks oodatakse vähemalt 20 protsenti. Baltika kasum kasvas eelmisel aastal varasemaga võrreldes üle nelja korra, 72,7 miljoni kroonini, ja käive 17 protsenti, 681 miljoni kroonini, kuid see ei vastanud investorite ootustele. Baltika aktsia langes eile ligi 6 protsenti, 222,65 kroonile.

Baltika nõukogu esimees Miles Burger andis mõista, et aktsionärid võivad loota suuremaid dividende kui 75 senti aktsia kohta. LHV alandas eile Baltika soovituse “ostalt” “neutraalsele”. Hinnasiht on 14 eurot ehk 219,05 krooni. LHV ootas firma eelmise aasta kasumiks 62,6 miljonit krooni. Dividendiks ootab LHV 2,5 krooni aktsia kohta.