Rikkamaks saaksid nad juhul, kui nad optsiooniprogrammi raames saadud aktsiad kohe maha müüks. Baltika vahetusvõlakirju märkis kolme aasta eest 29 Baltika juhtivtöötajat, mõni neist on siiski vahepeal töölt lahkunud.

Kõige suurema portsu aktsiaid on optsiooniprogrammide vahendusel saanud Baltika juht Meelis Milder. Aktsiate müümisel teeniks Milder hetke turuhinda arvestades ligi 10 miljonit krooni. “Mul on hea meel, et firma väärtus on kiiresti kasvanud ja optsiooniprogramm on olnud edukas,” kommenteeris Milder.

Mitmekordseteks miljonärideks saaksid kohe ka juhatuse kuuluvad Boriss Loifenfeld, Maire Milder ja Ülle Järv. Loifenfeld teeniks 3,9, Maire Milder 3,05 ja Järv 1,8 miljonit krooni. Ka ligi 20 Baltika üksuste juhti on märkinud optsioone. Kui arvestada, et teised töötajad on optsioone märkinud enam-vähem võrdselt, saavad nad rikkamaks poole miljoni krooni võrra.

Baltika võlakirju oli õigus saada ka kontserni välisüksuste juhtivtöötajatel, et neidki paremini tööle motiveerida. “Minu arvates on optsiooniprogrammid Baltikas hästi töötanud ja juhtkonna arvates jätkame nendega ka edaspidi. Otsuse langetavad aga lõpuks ikkagi aktsionärid,” ütles Milder, kelle sõnul on optsioonid motivatsiooniprogrammi üks osa. “Ma arvan, et pikas perspektiivis on siiski huvitav, arendav ja väljakutsuv töö ning sõbralik töökeskkond need asjad, mis inimesi tööl kinni hoiavad,” ütles Milder.