Börsilt lahkumise soovi kinnitasid Sampo Pank, Rakvere Lihakombinaat, Tallinna Külmhoone ja XXL. Rahulolematust börsi suhtes ilmutas ka Klementi, kes siiski tõenäoliselt börsilt ära ei lähe.

Lisaks on analüütikute hinnangul veel viis firmat — Norma, Tallinna Kaubamaja, Baltika, Viisnurk ja Tallinna Farmaatsiatehas –, mis ühel või teisel põhjusel võivad lähitulevikus börsilt lahkuda.

Sampo Panga juhatuse esimees Härmo Värk sõnas, et järgmisel aastal kavatseb ettevõte esitada börsile noteerimise lõpetamise taotluse. “Sampo kontserni poliitika on, et ta tahab ettevõtted üles osta,” ütles Värk. “Esitasime taotluse noteerimise lõpetamiseks ka eelmisel aastal, aga seda ei rahuldatud, sest veel on ka väikeaktsionäre,” lausus ta. “Uuest aastast hakkab aga kehtima seadus, mis lubab noteerimise lõpetada, kui üle 90 protsendi aktsiatest ühele investorile kuulub,” sõnas ta. “Meil pole mõtet seal olla, likviidsus puudub,” lisas Värk. Uue seadusesätte kohaselt peab ostupakkumise tegija ostma ülejäänud aktsiad kokku õiglase hinnaga.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm ütles, et börsilt väljumise huvi on firmas olemas. “Küsimus on selles, kuidas seda teha, et kõik seadused ja head äritavad oleks täidetud,” ütles 95,7 protsendiga Soome toiduainekontsernile HK Ruokatalo kuuluva firma juht. “Minul on omanikelt signaal, et tegevuskava on koostamisel,” lausus ta.