Reedel vastas Andrus Alber aripaev.ee lugejate küsimustele.

Mida Te arvate börsikrahhist maailmas? Kaua see kestab?

Viimaste aastate kiire börsitõus ei saanud lõputult kestma jääda. Turgude languse kiirus on aga kindlasti olnud kõigile üllatuseks. Kestvust on raske hinnata ja see sõltub eelkõige sellest, millal finantssüsteem taas normaalselt toimima hakkab ehk taastub usaldus pankade endi vahel.

Tallinna börs paistab olevat kokku kuivanud. On selle pidamisel üldse mõtet?

Börsil toimuvat peab vaatama mitte niivõrd ettevõtte AS Tallinna Börs kontekstis, kuivõrd terve riigi ja piirkonna majanduse kontekstis. Kui turg langeb, on majanduse sooritus kehv, ja kui hinnad tõusevad, on sooritus hea. Nüüd on küsimus selles, kas tasub hakata kiruma peeglit, sest meile ei meeldi sealt vastu vaatav pilt, või haarata kammi järele ja püüda juukseid siluda.

Milliseid aktsiaid praegu osta soovitada julgete?

Üksikutele aktsiatele ma ostu- ega müügisoovitusi ei anna. Iga investor peab enda jaoks ise selgeks tegema, millist piirkonda, sektorit ta eelistab, millesse usub. Ka riskitaluvus on igal investoril erinev.

Millest sõltub Tallinna börsi püsimajäämine?

Tallinna börsi edasine käekäik sõltub kauplemisaktiivsusest ja sellest, kui paljud investorid soovivad Tallinna kaudu kaubelda, samuti sellest, kui paljud ettevõtted soovivad just Tallinna börsi kaudu muutuda avalikult kaubeldavaks.