Poole aastaga on börsil noteeritud ettevõtete väärtus langenud pea 17 miljardi krooni võrra. Tõsi, neist kaks miljardit jagasid börsiettevõtted aktsionäridele välja dividendidena, aga ülejäänud 15 miljardit krooni on lihtsalt haihtunud. Muuseas, pool aastat pärast 1997. aasta börsimulli tippu oli Tallinna börsiettevõtete väärtus kukkunud samuti 15 miljardi krooni võrra.

Kui toonased kuus kuud olid börsikrahhi esimene ja järsem faas, siis viimased pool aastat on teise krahhi (pea poolteist aastat kestnud langust, mil aktsiate hinnad on kukkunud enam kui poole võrra, võib ilmselt krahhiks nimetada küll) hiline ja loodetavasti lõpufaas.

Põhjuse taoliseks optimismiks annab asjaolu, et kaks viimast päeva on toonud endaga kaasa uudiseid oluliste osaluste omandamisest kahes ettevõttes. Eile teatas Arco Vara börsile, et ärimees Toomas Tool on ostnud 5,25 protsenti ettevõtte aktsiatest, üleeile teatas Ekspress Grupp, et 6,75 protsenti ettevõtte aktsiatest on omandanud Danske Capitali fondid. Mõlema aktsia hind on poole aastaga kukkunud üle 50 protsendi.