Tehing tehti 6. septembril Alo ja Ivo Lillepeale kuuluva SLProductioni ning Carmen Kassile ning Jürgen Raivikule kuuluva Marine Sytemsi vahel.

Uue lepingu kohaselt kuulub vendadele Lillepeadele nüüd 83 protsenti Q Vara osalusest, Kassile ja Raivikule jäid 17 protsendiga väikeosaniku õigused. Enne jagunesid aktsiad osapoolte vahel võrdselt.

“Oluline on see, et meie investeerisime firmasse raha juurde,” sõnas Alo Lillepea. Lisaks ostetud 33 protsendi hind oli tema sõnul 55,7 miljonit krooni. Juhul, kui Kass soovib oma osalust firmas suurendada, saab ta seda teha kas või ülehomme, lisas Lillepea.

Kahtlused, nagu oleksid partnerid omavahel tülli läinud, lükkas Lillepea kindlalt ümber. “Seda (tüli — toim.) on raske tekitada, kui oled kooliõde ja -vend,” ütles ta.

Koos teisipäevase investeeringuga on Q Vara omakapital 125 miljonit krooni. Küsimusele, kas ülesostmise põhjuseks on Jürgen Raiviku kohtuvaidlused Revalhaus Kinnisvaraga, kus teda raha kõrvalekantimises süüdistatakse, vastas Lillepea samuti eitavalt. “Kohtuasjad ja jamad on Marine Systemsi ja Revalhausi vahelised asjad,” ütles ta.

55 miljoni kroonine investeering firmasse oli Lillepea sõnul vajalik eelkõige kanna kinnitamiseks Läti ja Leedu kinnisvaraturul. Lätis on Q Varal pooleli kolm tähtsamat projekti. “Ühest ei tohi ma rääkida,” puikles Lillepea, kuid ütles, et tegemist võib olla Eesti kapitali tehtava kalleima maaostuga Lätis.

Ober-Haus Kinnisvara juhi Hindrek Leppsalu sõnul pole ta Q Vara hiigelplaanidest midagi kuulnud, kuid teadis rääkida, et Lätis on olnud 700 miljoni suuruseid tehinguid. Eestis on praegu kalleim maaostu rekord Arco Vara käes — 251 miljoniga omandati Kadrioru lõbustuspargi maa Tallinnas.

Praegu käimasolevate projektidega ehitab Q Vara 72 eramut Pinki rajooni Lätis ning järgmisel aastal algab 600 korteri ehitus. “600 miljonit krooni on Eestis, Lätis ja Leedus maade ostmiseks,” ütles Lillepea, kuid lisas, et ehituskulud tulevad summale lisaks.

Jürgen Raivik oma osaluse vähenemises Q Varas traagikat ei näinud. “Meil on ettevõtte omanike vahelised suhted reguleeritud ja väikeosaniku õigused garanteeritud,” lausus ta. Osalust ta praegu tagasi osta ei kavatseta, kuna puuduvad rahalised võimalused.

“Kui minul on rahapuudus, siis Carmenil on vist huvipuudus,” ütles ta praegu Aasias viibiva Carmen Kassi kohta, lisades, et Kass rahapuudust vaevalt tunneb. “Carmenil on endal mujal maailmas huvisid,” selgitas ta. Samuti on Kassil pooleli äriplaanid oma vennaga.