Tere AS muutis suhetes ABC Supermarkets AS-iga alates 1. märtsist 2011 ühepoolselt seniseid müügitingimusi, kaotades kokkuleppehinnad, selgitas Comarketit majandav ABC Supermarkets oma teates.

Tere uued hinnakirjahinnad olid nii kõrged, et enamasti ületasid need jaehindu kauplustes.

"Seega oli Tere AS kindlasti teadlik, et sellistel tingimustel ei ole toodete tarnimise jätkumine ABC Supermarkets AS-ile kuidagi vastuvõetav. Kui ABC Supermarkets AS selle peale Tere AS-i toodete valikut Comarketi kauplustes piiras ning Comarketi kliente selle põhjustest teavitas, siis otsustas Tere AS 11. märtsil 2011 senise tarnelepingu päevapealt lõpetada."

ABC Supermarketsi hinnangul kasutab Tere hinnamuutuste peale surumiseks ära oma turgu valitsevat seisundit, kuritarvitades seda.

"Juhul, kui Tere viidatud tegevust koheselt ei lõpeta, kaalub ABC Supermarkets AS konkurentsiameti poole pöördumist," teatas ettevõte.

Tere kilepiima hind on ABC Supermarketsi andmetel aastaga tõusnud 27 protsenti, teistel toodetel vähem.

Comarket teatas märtsi algul, et peatab Tere kilepiima müügi ning vähendas ka muude Tere toodete müügi. Põhjuseks oli Tere soov tõsta järsult piimatoodete hinda. Lisaks soovitas Comarket ostjatel proovida teiste tootjate paremate hindadega piimatooteid.

Täna teatas Tere, et võtab ka ülejäänud tooted Comarketist müügilt ära.