Teisipäeva hommikul kohtus maksuameti peadirektor Aivar Sõerd Concordia ülikooli rektori Mart Susiga, et leida ülikooli makseprobleemile lahendus. Paraku ei nõustunud maksuamet võlga ei osaliselt ega tervenisti kustutama. Haridusminister Mailis Rand ütles, et tõenäoliselt ootab ülikooli ees pankrot.

Concordia õppehoone omanik ähvardab ülikooli uksed sulgeda, sest Mart Susil pole Esmari juhatuse liikme Rait Lukase sõnul ühtki veenvat argumenti rendivõla pikendamiseks. 1,5 miljoni krooni suuruseks kasvanud võla pidi Susi tasuma juba esmaspäeval, kuid pole senimaani seda teinud.

Haridus- ja teadusministeerium püüab jätkuvalt lahendust leida tudengite õpingute jätkamiseks ning kutsub ülikoolide juhid taas kokku neljapäeval. Estonian Business School (EBS) on avaldanud soovi Concordia äriteaduskonna tudengid kevadeks tasuta oma hõlma alla võtma. Õigusteaduskonna vastu on huvi tundnud Akadeemia Nord ning meediateaduskonna õppurite vastu Tallinna Pedagoogikaülikool.

EBSi president Madis Habakuk näeb, et esmalt tuleks fikseerida erakoolidele omakapitali nõue 30 miljonit krooni, mis oleks piisav õppetöö jätkamiseks, kui midagi juhtub. Habakuke sõnul peaks riik võtma kohe kasutusele abinõud, kui omakapital langeb alla 30 miljoni piiri. Samas sai Concordia Varahaldus mitu korda audiitoritelt ettekirjutusi majandusaruannetes kajastamata kohustuste kohta, mis viinuks ettevõtte omakapitali lausa miinusesse. Sellele ei reageerinud aga Concordia omanikud ega ka maksuamet ja äriregister.