Esmaspäeval esitas Audentes Concordia varale uue täpsustatud pakkumuse. Kui seni pakkus Audentes Concordia kaubamärgi ja raamatukogu eest 1,2 miljonit krooni, siis nüüd on Audentes valmis õppetööga seotud vara eest täiendavalt maksma neli miljonit krooni. Kokku 5,2 miljonit. Summale lisanduks kinnisvara ja autode müügist saadav kuus miljonit krooni. Kokku 11,2 miljonit krooni. Summa võib veelgi suureneda.

Erakool Nord tegi Concordia varale pakkumuse nädal tagasi, vahetult enne võlausaldajate koosolekut. Nord pakub Concordia vara eest 13,6 miljonit krooni. See on nn kompromissettepanek, mis tähendaks pankroti vaibumist.

Praegu on eelisseisundis Audentes. Kui Concordiat haldava firma omanik Mart Susi jättis õppejõud ja üliõpilased vahetult enne semestri lõppu saatuse hooleks, oli Audentes esimene asutus, mis käe ulatas. Audentese soov on osta Concordia vara läbi pankrotiprotsessi, kuna Audentesel pole huvi katta Susi juhtimisvigadest tekkinud kahjusid. Lisaks on Audentes rentinud õppetööks ruumid ja võtnud oma palgale Concordia töötajad, et ülikool saaks jätkata õppetööd suveperioodil.

Aeg töötab aga Nordi kasuks. Pankrotiprotsessi alguseks oli Susi firmal kohustusi ligi 40 miljonit krooni, millest neljandiku moodustasid tudengite nõuded.